Slujbă specială de Anul Nou, la Catedrala "Sfinții Petru și Pavel" din Constanța

481
3
Slujbă specială de Anul Nou, la Catedrala

Articole de la același autor

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia joi, pe 31 decembrie, de la ora 21.30, slujba Privegherii la biserica "Sfântul Vasile cel Mare" din Constanța. Așezământul de cult se află pe strada Ion Neculce nr. 2A și își serbează hramul în prima zi a lui 2016.

La cumpăna dintre ani, ierarhul To-misului va fi alături de credincioșii constănțeni în Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" unde, începând cu ora 23.30, va săvârși o slujbă specială, rânduită de Sfântul Sinod, de mulțumire și de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.

Vineri, 1 ianuarie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și pe Sfântul Vasile cel Mare, Ar-hiepiscopul Cezareei Capadociei, începând cu ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

În aceeași zi, de la ora 18.00, Întâistătătorul eparhiei se va întâlni, la Casa de Cultură din Constanța, cu clerul și credincioșii, unde va avea loc și tradiționalul concert de colinde, susținut de Corala bărbătească ortodoxă "Armonia", a Arhiepiscopiei Tomisului, și Grupul bizantin "Sfântul Vasile cel Mare", al parohiei "Sfântul Vasile cel Mare" din Constanța.

Sâmbătă, pe 2 ianuarie, începând cu ora 8.00, ÎPS Teodosie va oficia slujba de sfințire a bisericii schitului "Sfântul Serafim de Sarov", din apropierea localității Ion Corvin, apoi va săvârși Sfânta Liturghie. În această zi, ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Serafim de Sarov.

Iar duminică, pe 3 ianuarie, de la ora 8.45, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga.

Comentează știrea

Duhul ateu
30 decembrie 2015
Moaștele vii: fragmente !

"Aventurili" mantiei purpurii ?

...
2 ianuarie 2016
Beția credulității

Împărați, regi, prinți, prințese, baroni de toate felurile în România vor (în locul ei !) regat sau împărăție, principat sau ducat etc. dar și un STAT MONAHAL - "pașnic" califat ortodox - IMENSĂ aberație a evoluției credulității contemporane românești... !

Spectacol la Pont
3 ianuarie 2016
IPS, ești creștin ? Aruncă-te !

Să te arunci după cruce de Bobotează în ape (re)sfințite de tine, anii trecuți ! ... Sau sfințitu e valabil doar pe termen... redus !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Daruri de la copii la copii
Pagina a fost generata in 2.3257 secunde