Situaţiile şcolare pot fi încheiate şi după începerea semestrului al doilea

201
Situaţiile şcolare pot fi încheiate şi după începerea semestrului al doilea - situatiilescolare-1610466898.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă lucrează online, elevii sunt pe ultima sută de metri a semestrului întâi. Se dau teste, se fac teme şi se pun note, astfel încât profesorii să poată să le încheie mediile. Se pare însă că, în multe unităţi de învăţământ, situaţia este destul de dificilă, fiind deja identificaţi numeroşi elevi cărora nu le poate fi încheiată situaţia şcolară pe semestrul întâi al anului şcolar în curs.

„La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, se estimează că un număr de aproximativ 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul întâi din cauza imposibilităţii de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, măsurile identificate până în acest moment sunt desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al doilea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice, prelungirea perioadei de încheire a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul întâi, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al doilea, precum şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6126 secunde