"Respectul se învață!"

Situațiile conflictuale, în dezbaterea elevilor din Medgidia

266
1
Situațiile conflictuale, în dezbaterea elevilor din Medgidia - situatiileconflictuale-1485883325.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, pe 30 ianuarie, este sărbătorită Ziua Internațională a nonviolenței în școli, zi instituită cu scopul de a promova ideea de solidaritate și respect, mesajul principal fiind "Dragoste universală, nonviolență și pace". 


Această zi a fost marcată la Școala Gimnazială "Spiru Haret" Medgidia prin desfășurarea unor activități de consiliere colectivă, de-a lungul unei săptămâni, purtând titlul "Respectul se învață!". 


Elevii din clasele pregătitoare, a IV-a A, a VII-a A și a VIII-a A, coordonați de profesor psiholog Iuliana Ene, profesoare în învățământul primar Angelika Agnisia Vlad, Viorica-Lizeta Martin și profesoarele Nicoleta Lăcrămioara Neagu, Marioara Cioroiu, au lucrat afișe pe grupe, s-au implicat în diferite jocuri de intercunoaștere și relaționare pozitivă, au exersat autoreflecția prin improvizarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv, pe care le-au prezentat colegilor. 


"Inițiativa a urmărit prevenirea comportamentelor agresive, discuțiile cu elevii pornind de la decodarea emoțiilor personajelor implicate, accentul fiind pus pe identificarea cauzelor care pot determina situații conflictuale, împărtășind, de asemenea, cazuri de agresivitate fizică, verbală sau emoțională cu care s-au confruntat", declara prof. Alina Magdalena Păvăleanu, director.


Comentează știrea

Gelu
12 februarie 2017
Da !

Asa fetele , faceti-va ca lucrati ! O iesi ceva ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8211 secunde