Situație îngrijorătoare? Învățământul constănțean, între "cimitirul elefanților" și dascăli "second hand"

2183
18
Situație îngrijorătoare? Învățământul constănțean, între

Articole de la același autor

Se vorbește în ultima perioadă tot mai mult despre îmbătrânirea corpului profesoral constănțean, dar mai ales despre valoarea celor care îi înlocuiesc pe pensionați.

În ceea ce privește vârsta celor de la catedră, conform unei statistici realizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în care este prezentată starea învățământului pe primul semestru al anului școlar 2015-2016, găsim că 1.341 de cadre au vârste cuprinse între 56-60 ani, alte 680 de persoane se încadrează între 61 și 65 ani, iar 217 persoane au vârste de peste 66 ani.

Întrebată ce fel de absolvenți se îndreaptă de pe băncile facultăților la catedră, în învățământul constănțean, prof. Alina Diana Codreanu, inspector școlar general adjunct, a declarat pentru "Cuget Liber" că nu sunt absolvenții de top. "E foarte adevărat că nu se îndreaptă licențiații cu cele mai mari medii de absolvire, dar în același timp, din experiență, am constatat că e foarte important ce se întâmplă când se întâlnește profesorul cu elevul și invers. Mă refer aici la surprizele plăcute pe care ni le-au oferit unii suplinitori care efectiv s-au dedicat elevilor și cu care au avut realizări extraordinare, chiar neașteptate", a mai afirmat prof. Codreanu.

Din păcate, nu de puține ori se întâmplă să auzim, asistând la ședințele publice de repartizare, cum unii candidați se tânguiesc că au căutat tot felul de alternative și pentru că nu au găsit altceva vin să predea în învățământ.

"Am respins criteriile «cu dedicație»"

Și pentru că zilele acestea au loc, în cadrul calendarului de mobilități, pretransferurile între unitățile de învățământ constănțene, i-am ridicat aceluiași inspector general adjunct problema anumitor criterii impuse de școli pentru angajare. "Condițiile specifice sunt discutate în cadrul consiliilor de administrație ale unităților și apoi supuse aprobării comisiei județene din ca-drul ISJ Constanța. Trebuie să se știe că au fost respinse condițiile cu caracter discriminatoriu sau așa-zisele criterii «cu dedicație». În anumite cazuri, școlile au justificat de ce au avut asemenea solicitări. Consiliile de administrație ale școlilor sunt formate din jumă-tate cadre didactice, iar la votul final, de 2/3, secret, contează și părinții. La una dintre unități chiar părinții au solicitat ca viitorul profesor să aibă experiență de predare la gimnaziu, iar în majoritatea cazurilor s-au solicitat inspecții la clasă sau interviuri", a mai explicat prof. Alina Codreanu.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
situatie cu adevarat ingrijoratoare
17 aprilie 2016
ce are de spus Alina Codreanu?

Alina Codreanu, inspector gen. adj. are ceva de spus despre situatia de la sc. 28? Mai precis a avut vreodata ceva de spus, sau n-o intereseaza? Stie ce criterii si-a aplicat mihaela stan din pozitia de director atunci cand s-a transferat de la sc.43 la sc. 28? Heeeeei, va doare undeva de aceasta scoala si de cadrele didactice care predau aici? Stie Alina Codreanu ce criterii isi aplica mihaela stan ptr a obtine gradatia de merit? Stie ce criterii de notare li se aplica unor elevi favorizati din sc 28? Stie cum s-au luat unele note la evaluarea nationala de anul trecut? Stie de sanctiuni, de calificative scazute pe nedrept, de falsuri de abuzuri? Stie ce face Stan in general? Cred ca nu poate sa se faca ca nu stie, ptr ca isj-ul a primit nenumarate sesizari pe tema asta.

Intrebare
17 aprilie 2016
ISJ

Alina Codreanu, inspector gen. adj. are ceva de spus despre situatia posturilor ocupate fara concurs si unele chiar cu necalificati in municipiul Constanta?Dar despre posturile aparute pe parcursul anului scolar, care nu au fost vacantate si date de directori cui le-a poftit inima.Recomandare pentru ISJ : luati la control incadrarile din scoli si veti gasi surprize mari.Asta se intampla cand numiti directori care nu inteleg ce este o incadrare si care sunt responsabilitatile lor.

ISJ
17 aprilie 2016
raspuns

La ce scoala sau scoli va referiti, va rugam! Altfel n-avem cum sa luam masurile care se impun!

Răspuns la: ISJ
Adăugat de : Intrebare, 17 aprilie 2016
Alina Codreanu, inspector gen. adj. are ceva de spus despre situatia posturilor ocupate fara concurs si unele chiar cu necalificati in municipiul...
pedagog
18 aprilie 2016
scolarizare

daca cel care preda este slab calitativ, elevii sau studentii la care preda nu au cum sa inteleaga, ne confruntam cu impostori (adica cu diplome false) in diverse domenii, se merge pe ideea 'ziua trece, salariul merge, noi cu nervi muncim' /inainte plecai din clasa cu lectia invatata, facultate face orice prost, etc

eleva
18 aprilie 2016
de invatat

cu diploma in buzunar sa plecam in u.e. sau in state adica s.u.a. sa muncim ca acolo sunt catelusi cu covrigei crocanti in coada !

Răspuns la: scolarizare
Adăugat de : pedagog, 18 aprilie 2016
daca cel care preda este slab calitativ, elevii sau studentii la care preda nu au cum sa inteleaga, ne confruntam cu impostori (adica cu diplome...
cadre din C.P.
18 aprilie 2016
vrem alegeri anticipate la D.B.!

stimata alina codreanu, stimata zoia bucovala, stimati concetateni, intrucat ne-am saturat de mihaela stan in rolul de director al scolii dan barbilian, nr 28 c-ta, solicitam si pe aceasta cale organizarea de alegeri anticipate ptr postul de director plin! Vrem director provenit din cadru didactic titular la mana a intâia, nu la a doua sau a treia sau doamne fereste si mai rau. Se poate? E legal sa stiti, conform tuturor regulamentelor si metodologiilor in vigoare.....

scoala unicat
18 aprilie 2016
o altfel de scoala

la noi la 28 "scoala altfel" n-are niciun farmec deoarece suntem de muuuult o altfel de scoala, mai dată naibii decât orice scoală din județ, ba chiar din țară......a mai existat vreodată in constanta o scoală- jucarie ca dan barbilian, sau un director de calibrul lui stan? Nuu, nicidecum. Nu cautati in analele scolilor dobrogene ale tuturor timpurilor, ca nu veti gasi. Suntem unici, intrigati, dezolati si debusolati....Oricum, viata merge inainte...

un curios
18 aprilie 2016
intrebare pe bune

....ce anume le leaga pe doamnele alina codreanu si mihaela stan? O prietenie sincera si dezinteresata bazata pe principiile prevazute in codul bunelor maniere si cel al bunelor practici in educatie, sau ce.....? Daca cele doua doamne ar putea sa ne raspunda ar fi nemaipomenit! Asteptam, dar fara prea mari sperante......

cerere de la D.B.
18 aprilie 2016
asteptăm un director "first hand"

calitatile pe care le căutam sunt: competenta 100% , moralitate tot 100% , onestitate, corectitudine, echilibru si mai ales omenie intr-o proportie cât de cât decentă....Cerem imposibilul?

scoala- jucarie din centrul orasului
18 aprilie 2016
HUOOOOOOO, STAN!

Afaraaaaaaaa! Ti-ajunge, jos de la conducerea scolii 28! Vrem un om si un director adevarat!!!! Nu un surogat.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3932 secunde