€ 4.7619
£ 5.4653
$ 4.1988

Mai multe ştiri online:

Simulare pentru un nou dezastru? Elevii de clasa a VIII-a, examen cu repetiție pentru Evaluarea Națională

Ştire online publicată Marţi, 18 Februarie 2014. Autor: Simona ANGHEL
Astăzi, 6.498 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină prima probă a simulării Evaluării Naționale, respectiv 
cea la limba și literatura română.


Ieri, la Palatul Copiilor din Constanța s-a desfășurat ședința tehnică la care au luat parte președinții comisiilor de examen. Au fost recapitulate etapele desfășurării acestei simulări, conform metodologiei, care nu se diferențiază cu absolut nimic de adevărata Evaluare Națională. De precizat este că notele obținute la această simulare nu vor fi trecute în catalog și nici nu se vor primi contestații. Și încă un „amănunt” care a creat reale probleme, după cum am auzit comentându-se, este legat de faptul că la simulare corectarea lucrărilor se face după orele de curs, VOLUNTAR. Suntem convinși că principiul „Unde-i ordin, cu plăcere!” va funcționa perfect.


Prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, le-a transmis tuturor cadrelor didactice implicate să privească cu multă seriozitate aceste simulări. 


„Transmiteți copiilor seriozitate și implicare. Este foarte important modul cum vor trata și vor fi tratați în această etapă, pentru a-i pregăti pentru adevărata confruntare. Plecând de la ciorne și interzicerea șușotelilor ori așezarea în bănci, vă rog să pregătiți copiii pentru ceea ce urmează, să faceți ca această si-mulare să fie cât se poate de reală. Și încă ceva. Personal, voi urmări mai apoi măsurile pe care le veți cuprinde în planul remedial și mai ales cum le veți aplica. Personal, voi urmări anu-miți elevi și voi face o corelație între notele din catalog și cele de la simulare”, a mai adăugat prof. Popescu.


De asemenea, prof. ing. Adriana Oprea, inspector școlar general adjunct, a precizat că speră ca la această ediție a simulării să nu se mai întâmple ca anul trecut, când unii elevi au obținut note de 8 la limba română și note de 2 la matematică. „Și acest aspect ar trebui să vă dea de gândit!”. Și foarte important de precizat: după cele două ore de examen simulat elevii de clasa a VIII-a nu vor mai face cursuri.


Pentru simularea de astăzi de la limba și literatura română sunt exceptate următoarele conținuturi: procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria); complementul direct și propoziția subordonată completivă directă; complementul indirect și propoziția subordonată completivă indirectă; complementele circumstanțiale și propozițiile subordonate circumstanțiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop).


31 de cazuri speciale


Proba începe la ora 9, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Camerele de supraveghere video vor funcționa atât în sălile de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru Evaluarea națională, cât și în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în  sălile în care se preiau și se depozitează lucrările scrise.


Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Miercuri, 19 februarie, este pro-gramată proba scrisă la matematică, iar rezultatele vor fi afișate în 7 martie.
La proba de astăzi au fost înregistrate solicitări de supraveghere pentru 31 de cazuri speciale, doi dintre elevi fiind imobilizați acasă.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 20 februarie Foto : Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit! 12560 vizite, 0 comentarii Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit!
Cultură-Educație
marti, 19 februarie Foto : ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei! 2785 vizite, 0 comentarii ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei!
Actual
luni, 18 februarie Foto : VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător!  A NINS CU FULGI NEGRI 1629 vizite, 0 comentarii VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător! A NINS CU FULGI NEGRI
Economie
ieri, ora 23:06 Foto : Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța? 948 vizite, 0 comentarii Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.1493 secunde