Universitatea "Ovidius"

Simpozion internațional la Facultatea de drept

203
Simpozion internațional la Facultatea de drept - fotoovidius-1346874982.jpg

Articole recomandate

Începând de astăzi și până sâmbătă, 8 septembrie, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, în colaborare cu Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie, din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța organizează Simpozionul internațional "Procedura civilă - procedura execuțională civilă. Fundamente ale procesului civil în uniunea europeană". 

În cadrul evenimentului se vor prezenta comunicări științifice de interes major, atât pentru legislația procesuală civilă comunitară, cât și pentru cea din România, în cadrul celor două secțiuni: "Aspecte generale privind activitatea jurisdicțională în procesul civil" și respectiv, "Elementele esențiale ale unei proceduri execuționale eficiente". Dată fiind apropiata intrare în vigoare a Noului Cod de procedură civilă din România, acest eveniment poate evidenția stadiul legislației procesuale la nivel comunitar, dar și progresul legislației procesuale civile din România. Au confirmat participarea Florin Moțiu, secretar de stat la Ministerul Justiției, Natalie Fricero (Franța), profesor la Facultatea de Drept din Nisa, director al Institutului de Studii Judiciare din Franța, Anton Jongbloed (Olanda), profesor de drept la Universitatea din Utrecht, Ioan Leș (România), profesor la Facultatea de Drept din Sibiu, fost ambasador al României, Leo Netten (Olanda), Marius Crafcenco, președintele Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești, precum și reprezentanți ai Ministerului de Justiție din România, personalități din SUA, Canada, Olanda, Franța, Belgia, Coasta de Fildeș.
Cu prilejul acestui simpozion internațional, Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie va încheia un parteneriat cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România.
Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc pe data de 6 septembrie, de la ora 9.00, în aula Bibliotecii Universitare (Corp Nou), de pe b-dul Mamaia nr. 124.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Bac cu buletinul" contra voturi
Pagina a fost generata in 4.0264 secunde