Premieră la Constanța

Simpozion de didactici noi, organizat de Universitatea "Ovidius"

346
Simpozion de didactici noi, organizat de Universitatea
Timp de două zile, cadrele didactice din învățământul preuniversitar din județul Constanța vor avea ocazia să afle noutăți din domeniul pedagogiei. Universitatea "Ovidius" din Constanța, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Centrul de Cercetare și Evaluare Psiho-Pedagogică și Socială (CCEPPS) organizează, astăzi și mâine, prima ediție a Simpozionului "Tendințe și provocări în didactica specialității. Coordonate ale schimbării". 


"Simpozionul își propune să creeze cadrul întâlnirii și al schimbului de idei dintre teoreticieni, practicieni și factori de decizie pentru conturarea direcțiilor conștiente și responsabile de acțiune în implementarea reformei curriculare și formarea inițială și continuă a cadrelor didactice în raport cu noile schimbări", explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristina Ivan. 


În cadrul simpozionului, în afara dezbaterilor în plen la care își vor aduce contribuția reprezentanții instituțiilor cu expertiză în domeniul curricular, în domeniul practicii pedagogice și al activităților de mentorat, se vor derula și ateliere de lucru pe domenii curriculare. Este vorba despre Didactici aplicate în aria curriculară Limbă și comunicare, Didactici aplicate în aria curriculară Matematică și Științe, Didactici aplicate în aria curriculară Om și societate, Consiliere și Orientare, Didactici aplicate în aria curriculară Arte și Tehnologii, Didactici aplicate în aria curriculară Educație fizică și sport, Didactici aplicate în Învățământ preșcolar și Didactici aplicate în Învățământ primar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5645 secunde