Siguranţa copiilor în mediul virtual, în timpul şcolii online, dar şi în afara ei

331
Siguranţa copiilor în mediul virtual, în timpul şcolii online, dar şi  în afara ei - sigurantacopiilor-1608133336.jpg

Articole de la același autor

Elevii claselor I B, ID şi a IV-a B de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa, coordonaţi de învăţătoare, au participat, recent, la Campania Globală pentru Educaţie, ediţia 2020, iniţiată de organizaţia nonguvernamentală Salvaţi Copiii. Alături de cei mici s-au numărat, ca beneficiari direcţi, şi părinţii acestora.
Desfășurată sub sloganul „Mandat pentru educație”, activitatea a vizat informarea, sensibilizarea părinților pentru educația în mediul online, asigurarea bunăstării emoționale și a siguranței elevilor în mediul online prin utilizarea resurselor educaționale puse la dispoziție de organizație. Este vorba despre un filmuleț instructiv-educativ, cărți de colorat şi diferite cărți cu sarcini de lucru.


„La solicitarea organizației coordonatoare, părinții au completat chestionare online, sondajul având ca scop transmiterea către membrii viitorului Parlament și Guvern a unui mesaj prin care se solicită situarea drepturilor copilului în centrul atenției, în general, și a dreptului la educație, în mod special”, a explicat directorul Liceului „Lucian Blaga”, prof. Elisabeta Ana Iuliana Linea.


Campania Globală pentru Educație este o mișcare a societății civile, a cărei scop este combaterea crizei globale din domeniul educației. Este susținută de aproximativ 90 de coaliții naționale (formate din organizații neguvernamentale, organizații ale comunității, sindicate ale profesorilor, asociații ale părinților și grupuri de protecție a drepturilor copilului) dar și de rețele și organizații regionale și internaționale. În România, Campania Globală pentru Educație este coordonată de organizația Salvați Copiii și este sprijinită de Ministerul Educației si Cercetării.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7779 secunde