€ 4.7081
£ 5.3199
$ 4.1377

Mai multe ştiri online:

"Shylock" îl aduce pe Horațiu Mălăele pe scenă

Ştire online publicată Vineri, 26 Ianuarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Constănțenii sunt invitați, marți, 30 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la un nou spectacol cu Horațiu Mălăele, regizat tot de el. 


„Shylock”, după Gareth Armstrong, căci despre acesta este vorba, este o piesă a cărei scenografie este semnată de Iuliana Vîlsan, iar muzica îi aparține lui Radu Captari. 


Din distribuție, fac parte: Horațiu Mălăele (Shylock), George Mihăiță (Tubal), Mirela Zeța/Lia Sinchevici (Portia), Bogdan Mălăele (Antonio), Anghel Damian (Bassanio), Lucian Ionescu (Lorenzo), Ruxandra Grecu (Jessica), Vlad Bîrzanu (Gondolierul), Constantin Codrescu (înregistrare Vocea Ducelui). 


Potrivit organizatorilor, „Shylock” prezintă un tablou tragic cu accente comice, abordând un conflict vechi de aproape 2000 de ani: creștin contra evreu, dar raportat la problemele lumii contemporane, oferindu-i astfel accesibilitate și dinamism. Mesajul spectacolului are o forță moralizatoare care străbate timpurile, aceea că oamenii au dreptul de a fi tratați egal indiferent de rasă, limbă sau religie. 


Personaj emblematic al literaturii universale, Shylock adună la un loc câteva secole de istorie a unor stereotipii care compun așa-numitul portret imaginar al evreului pe de o parte și viziunea umanistă a lui Shakespeare, pe de altă parte. El, înainte de a fi evreu, este o ființă umană. Un om cu un dublu parcurs istoric: unul personal și un altul care reflectă întreaga comunitate de evrei hăituiți de câteva veacuri.


Durata spectacolului este de o oră și zece minute, iar prețul unui bilet, de 80 lei sau 100 de lei, în funcție de locul ocupat în sală.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7923 secunde