Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, cinstit de creștini

345
Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, cinstit de creștini - sfantul-1550267422.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îl cinstește, duminică, 17 februarie, pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron. Cu acest prilej, la parohia "Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul", "Sf. M. Mc. Teodor Tiron și Sf. Ierarh Luca al Crimeei" din Constanța (zona Medeea) va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, urmată de sfințirea unui monument închinat preoților, învățătorilor și gospodarilor.


Despre Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron se știe că a fost ostaș în ceata Tironilor sau recruților din legiunea condusă de generalul Vringa. Când s-a poruncit ca toți soldații să jertfească idolilor, Teodor nu a intrat în templu. Pentru imensa dragoste pe care ostașii o aveau față de Teodor, Vringa l-a lăsat câteva zile să se hotărască. În acest timp, Teodor s-a rugat lui Dumnezeu să-i dea răbdare, iar ca să arate neputința zeilor, a dat foc noaptea templului păgân.


Din porunca dregătorului Puplie, a fost supus la chinuri și de fiecare dată rămânea nevătămat. Atunci, dregătorul plin de mânie a poruncit ca Teodor să fie aruncat într-un cuptor cu foc și, astfel, și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7062 secunde