Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor

620
1
Sfântul  Apostol Andrei, ocrotitorul românilor - sfantulapostolandrei-1511889545.jpg

Articole recomandate

 Joi, 30 noiembrie, românii creștini îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei. Cum în tradiția creștină Sfântul Andrei este cel care a adus creștinismul pe tărâmul Daciei, acesta a fost adoptat de români ca părinte spiritual.

Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, și este fratele Sfântului Apostol Petru. Inițial era ucenicul Sf. Ioan Botezătorul, de la care aude că Hristos este Mesia cel așteptat. Astfel, devine ucenic al lui Iisus Hristos, chemând și pe fratele său, Simon, care va deveni Apostolul Petru.

Cei doi au renunțat la îndeletnicirea de pescari, i-au urmat lui Hristos și, după Învierea Domnului, au devenit "pescari de oameni", adică apostoli. Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia în ținuturile Bitiniei, Traciei, Macedoniei și Sciției Minor, adică Dobrogea de astăzi, în cetățile Tomis, Callatis și Histria. De aceea este cunoscut drept "apostolul românilor".

v v v

La aproximativ 80 de kilometri de Constanța, în apropierea localității Ion Corvin, se află peștera în care, conform tradiției, s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei. Aici, la Betleemul neamului românesc, vin în fiecare an mii de credincioși spre a-l cinsti pe Sfântul Apostol Andrei.

Conform istoricilor bisericești, Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat în cetatea Patras, din Grecia de astăzi, prin răstignire, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, numită "crucea Sfântului Andrei". 

Comentează știrea

Relu
29 noiembrie 2017
???

Cum poate sa-i ocroteasca pe romani in conditiile in care a murit - pe cruce , este drept- dar cu aproape un mileniu inainte de aparitia poporului roman ... Basme de popalai , dornici de arginti si de trai neneaca , cu marketing , aducator de musterii creduli , cu mintea in copci ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7188 secunde