Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, la rang de cinste săptămâna aceasta

224
Sfânta Mare Muceniță Ecaterina,  la rang de cinste  săptămâna aceasta - mucenitaecaterina-1511457297.jpg

Articole de la același autor

Mâine, Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina. Cu această ocazie, astăzi, începând cu ora 16.30, Înalt Preasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la Biserica "Sf. Ecaterina" din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71).

Acest așezământ de cult a fost ctitorit în urmă cu 133 de ani, de către omul politic și istoricul Mihail Kogălniceanu. În plus, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 8.15, acesta va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica "Sfânta Mare Muceniță Ecaterina" din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult ce își serbează hramul.

v v v

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educație aleasă. Ea s-a convertit la creștinism pe vremea împăraților prigonitori Dioclețian și Maximian. Datorită înțelepciunii de care a dat dovadă, a reușit să demonstreze superioritatea credinței creștine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulți învățați ai timpului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6199 secunde