Sf. MARIA MICĂ. Ce trebuie să faci azi ca să ai noroc tot anul

435
Sf. MARIA MICĂ. Ce trebuie să faci azi ca să ai noroc tot anul - sfmariamica201760380700-1504853784.jpg

Articole recomandate

Pe 8 septembrie este o mare sărbătoare în calendarul creștin-ortodox. Se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Nașterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care începe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a născut din parinți foarte înaintați în vârstă, Ioachim si Ana, ca rod al rugăciunii lor. Tatăl ei era din seminția lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron.


 În tradiția creștină există legenda potrivit căreia Drepții Ioachim și Ana, în vârstă fiind, și-ar fi dorit nespus de mult un copil. Cum încercările de o viață nu au dat roade, rugăciunile au rămas unica lor șansă. Și Dumnezeu le-a ascultat rugile fierbinți, dăruindu-le un odor cu chemare dumnezeiască, cu o menire sfântă pe pământ. Așa a venit pe lume fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului și mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa tuturor Sfinților, sprijinitoarea păcătoșilor, atotputernica ajutătoare și rugătoare pentru toți oamenii, Maica îndumnezeirii și mântuirii, mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită decât serafimii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne miluiește pe noi.


În cultura populară există tot felul de superstiții legate de această zi, în funcție de zonă.

– Astfel, se spune că nu e voie să se aprindă focul în casă în preajma acestei sărbători, oricât ar fi de frig, fiindcă aduce ghinion și boală.

– În această zi, femeile care nu pot avea copii trebuie să se roage pentru dezlegarea pântecelor și se spune că vor primi pruncul dorit. Și pentru că Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, femeile însărcinate se pot ruga pentru o naștere ușoară și un copil sănătos.

– Se mai spune că în fiecare casă trebuie să fie câte o candelă aprinsă pentru alungarea spiritelor rele și pentru preamărirea Nașterii Fecioarei Maria.

– Pe 8 septembrie, bărbații nu au voie să meșterească sau să facă treabă prin gospodărie, iar femeile nu au voie să coasă și să spele rufe pentru a nu atrage răul asupra lor și a familiilor lor.

– Ziua de dinaintea sărbătorii și ziua de după aduc ghinion celor care lucrează – bărbații se vor lovi, iar femeilor li se va arde mâncarea. În unele zone există chiar superstiția conform căreia dacă gătești înainte sau după Sfânta Maria Mică, ți se varsă oala cu mâncare și îi arde pe copii, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4306 secunde