Sesiunea specială a Evaluării Naționale continuă cu proba la matematică

Marţi, 30 Iunie 2020
76
Sesiunea specială a Evaluării Naționale continuă marți cu proba de Matematică, la care s-au înscris 206 absolvenți de gimnaziu. Probele încep la ora 9,00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe. 


Luni, elevii au susținut proba de Limba română în cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naționale.


Potrivit calendarului aprobat de MEC, miercuri 1 iulie va avea loc proba la Limba și literatura maternă (9 candidați înscriși).


Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu există cazuri care să determine organizarea acestei etape speciale.


Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14,00 - 20,00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.


Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie - 2 iulie, între orele 8,00 și 16,00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8,00 -14,00.


Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial. 


Pagina a fost generata in 0.2615 secunde