Sesiune sub presiune la Bacalaureatul groazei

2524
9
Sesiune sub presiune la Bacalaureatul groazei - 1bacalaureat-1309717290.jpg

Articole de la același autor

Promovabilitate 58% la nivel de județ, cu 33 de eliminați, anchete la Grupul Școlar Ostrov, la Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza", poliție la Grupul Școlar "Ion Bănescu", căderi de calciu ori crize de spasmofilie și câte or mai fi fost și le vom afla ulterior… Acesta este Bacalaureatul în județul Constanța, la prima lui sesiune din anul 2011.
Cel mai de coșmar examen pentru candidații care vor rămâne marcați de o așa sesiune sub presiune.

La Colegiul "Mircea" - 100% promovabilitate
Ieri, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", absolvenții clasei a XII-a, în așteptarea rezultatelor, ne declarau că nu și-au revenit nici acum din emoțiile probelor. "Când am auzit că unul dintre colegii noștri a fost eliminat, ni s-au tăiat picioarele!", ne declara o absolventă. "Mai greu de atât nu cred că se putea. A fost un bacalaureat de coșmar!", a adăugat un coleg de-al ei.


La Liceul Teoretic "Ovidius", at-mosfera era oarecum mai destinsă în așteptarea verdictului, directorul Cristina Anghel încurajându-și elevii că totul va fi bine. Și, într-adevăr, toți au fost admiși cu medii de 8 și 9. În schimb, trei elevi de la Colegiul Național "Mihai Eminescu", care au susținut proba tot aici, au fost respinși cu medii sub 6.


La centrul de examinare de la Liceul Teoretic "George Călinescu", nu au fost admiși doi elevi ai liceului plus încă trei de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu".
La Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza", din 463 de candidați, doar zece au fost admiși, iar la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", din 298 au fost admiși 168.
La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", unde au susținut examenul și cei de la Liceul Teoretic "Traian", nu s-a înregistrat niciun respins, primul pe listă fiind un elev cu media 9,86, olimpic la matematică.
"Consider că rezultatele reflectă ierarhia din timpul anului școlar, spre deosebire de anii trecuți, când ploua cu note de 10 și 9. Totuși, ar trebui să nu fie o presiune atât de mare asupra elevilor, iar subiectele să fie la un nivel acceptabil, mai aproape de medie. Spre exemplu, elevii de la informatică îmi spuneau că subiectele la matematică au fost foarte grele, comparative cu cele de la olimpiade", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Gheorghe Moraru, directorul adjunct al Colegiului "Mircea".
Din discuțiile purtate și cu alte cadre didactice constănțene, procentul de 58% înregistrat la această sesiune de bacalaureat este mai aproape de adevăr decât cel de 96% consemnat anul trecut. Că per total este îngrijorător nivelul absolvenților, cred că ar fi cazul ca acolo "sus", la Ministerul Educației, să se reflecteze asupra exemplului Franței, unde, atunci când promovabilitatea la Bac a scăzut sub 65%, s-a declanșat o anchetă națională.
Conform statisticii furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în fruntea ierarhiei la promovabilitate pe centre de examen se află Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", cu 100%, urmat, cum era de așteptat, de Liceul Teoretic "Ovidius", cu 99,42%. La coada clasamentului, subcomisia Ostrov, cu 0% (incredibil, niciun candidat nu a luat examenul!!!), Liceul Teoretic Băneasa - 2,55%, Colegiul Tehnic "Al. I. Cuza" - 2,6%, Grupul Școlar "Gh. Duca" Constanța - 14,67, Grupul Școlar "I. Podaru" Ovidiu - 23%, Colegiul Tehnic "Tomis" Constanța - 24,11%.

Corpul de control al MECST, "bau-baul" examenelor
Poposit la Constanța încă de sâmbătă, 24 iunie, corpul de control al Ministerului Educației și-a făcut simțită cu prisosință prezența, stimulând excesul de zel și corectitudinea comisiilor de supraveghere. Lucru perfect românesc atunci când subalternul se simte luat în vizor.
Tot în opinia unor profesori constănțeni, notele mici înregistrate la media finală de bacalaureat sunt grevate de faptul că, la probele orale, absolvenții obțin calificative, probele scrise fiind "coșmarul" greu de trecut.
Da’ nu-i nimic, mai e un pic și începe, pe 11 iulie, sesiunea a doua de bacalaureat, dacă nu cumva, între timp, după contestații, notele vor cunoaște o… reașezare.

Comentează știrea

mihai
3 iulie 2011
bac adevarat

cred ca e pentru prima oara de la revolutie incoace cand acest examen se sustine pe bune. aceasta este adevarata valoare a scolii romanesti si a tinerilor absolventi. trebuie sa recunoastem ca scoatem analfabeti pe banda rulanta, pe care ii facem apoi absolventi de facultati

redivivus
4 iulie 2011
bacalaureat 2011

Rezultatele la bacalaureat arata slaba preocupare pentru invatatura a unei categorii de elevi,nepasarea sau neglijenta parintilor,slaba calificare si/sau lipsa de interes din partea unor profesori,dar si cresterea exigentei si corectitudinii.Partea tragica este ca daca asa va fi si in viitor,universitatile specializate in comercializarea diplomelor vor da faliment.A venit momentul sa ne convingem ca scoala nu da nici un drept.Zicala,"ai carte ,ai parte" este desueta.Ori esti toba de carte,ori ai avere si relatii.Cei fara bacalaureat ar trebui sa se bucure.Sa se apuce de o meserie si vor avea mai multe satisfactii decat absolventii universitatilor care nu-si gasesc de lucru si accepta functii inferioare.Sunt unii profesori care trebuie eliminati de la catedra.Sa nu asiguri absolventilor de liceu cunostinte la nivelul notelor de 4-5 la examenul de bacalaureat este o crima.Pana la urma,cea mai buna reforma in educatie si invatamant ramane calitatea si exigenta profesorilor, a parintilor,si atitudinea elevilor fata de invatatura.Cat despre rasplata profesorilor buni si devotati meseriei,guvernele,indiferent de culoarea politica,sunt repetente.

un profesor
4 iulie 2011
bac greu ptr toata lumea

Domnilor am incheiat o saptamina grea in care ne-ati tinut la curent obiectiv cu belele unui bac care reflecta adevarul. Asta e valoare elevilor romani care au drept exemple in ziare bianca dragusan si crudutzu. La ce le trebuia sa invete ptr examen cind banii se cistiga asa usor. Mi-e rusine de natia aceasta de hoti si latratori.

gina
4 iulie 2011
inca nu este pe bune

bacul inca nu s-a dat pe buna; va zic sigur; daca nu i-ar fi lasat sa copie deloc atunci s-ar fi dat pe bune dar asa au scapat printre degete multi; sa se dea salarii bune profilor nostri si atunci va fi corecttitudine la examene

parinte
4 iulie 2011
profesorii nu au vina

ce vina au dascalii ca tineretul din ziua de astazi a ajuns de o josnicie si nesimtire inimaginabila. imi este teama de cum va arata romania de maine cu acesti oameni, care se transforma in rebuturi inainte chiar de a pasii in afara bancilor de scoala. Vina este in primul rand a parintilor, apoi a sistemului de invatamant care a transformat autoritatea profesorilir in carpe

bogdan
4 iulie 2011
bacalaureatul

luna trecuta am implinit 40 de ani de la terminarea liceului. nimic nu era mai important in acel an decat sa luam bacul. in ultimul an de liceu, atit noi elevii cat si profesorii, eram interesati de reusita examenelor. in vremurile de acum, profesorii sunt preocupati mai mult de retributia lor, de a da mrditatii darce sa mai spun de elevii zilelor noastre(dar nu toti ci majoritatea) , care sunt mai preocupati de haine de firma, de a li se cumpara masini luxoase, droguri si cluburi. dar oare parintii nu se gandeau ca va urma examene ptr odraslele lor si sa ii verifice? banii de buzunar oare nu erau de la ei? ca sa nu mai vorbim de "frumoasele expresii folosite de elevi pe strada, in localuri, si chiar in mijloacele de transport. citeodata, rosesc la auzul cuvintelor spuse fara nerusinare. oare asa s-a inteles democratia pe care o asteptam noi din occident?oare e de vina ministrul ca a vrut sa faca ordine in invatamant? cel mai bun lucru e de a pune mana pe carte si de a invata nu a ne distra. felicitari celor care au reusit si rusine celor ce nu s-au pregatit dar totusi ridica pretentii

LIZ
4 iulie 2011
SA SE ALEAGA BOBUL DE NEGHINA !

ELEVII SA PUNA OSUL LA TREABA ! CEI CE AU INVATAT,AU LUAT NOTE BUNE ! NU PUTEM SA FACEM O FACULTATE SI SA NU STIM NIMIC DIN MATERIE DUPA CE AM ABSOLVIT ! AM VAZUT CAZURI REALE LA ANGAJARI,ABSOLVENTE DE FINANTE BANICI CARE NU STIAU NICI CEL MAI ELEMENTAR LUCRU SA INTOCMEASCA UN REGISTRU DE CASA.

un elev silitor
4 iulie 2011
Ma oftic

Mor de oftica,domnilor profesori.Nu mi-e necaz ca am pierdut bacalaureatul, mi-e necaz ca tata imi cumpara BMW-ul tocmai la anul in toamna. Doamne,ajuta-ma !

Elvira
4 iulie 2011
Corect, cei care invata sa fie in sistem

Daca aceste principii s-ar fi aplicat si competenta ar fi numit oamenii in minister si inspectorate, sigur ar fi fost cu totul alta situatie... Scoala a scos numai tampiti, cum bine spunea domnul presedinte si acum ii regasim in parlament, in guvern, in inspectorate, in directorate... Pai daca asta este nivelul celor care ne conduc, atunci inseamna ca avem elevi cu rezultate bune. Propun ca media minima de admitere sa fie 2, pentru a nu defavoriza elevii din prezent.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5881 secunde