Semnal de alarmă pentru părinți! A crescut consumul de droguri în rândul elevilor

665
1
Semnal de alarmă pentru părinți! A crescut consumul de droguri în rândul elevilor - fondsemnal1-1479144176.jpg

Articole de la același autor

Conform ultimelor statistici date publicității, la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Constanța, structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog, sunt monitorizați la ora actuală 57 de consumatori de droguri, majoritatea fiind de sex masculin și doar nouă de sex feminin.


Vârstele acestora sunt cuprinse între 15 și 41 de ani, dintre aceștia cinci fiind minori. Pe categorii de substanțe, 31 sunt consumatori de canabis, 20 de etno-botanice, unul de meta-amfetamină, unul de amfetamină, patru de alcool. 


Mai grav este faptul că s-a constatat o îngrijorătoare creștere, cu 10%, a populației școlare de 16 ani care a consumat cel puțin o dată un drog.


Marius Cristian Oprișan, comisar de poliție, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, afirma că zilele acestea se lucrează la centralizarea unui chestionar aplicat într-un număr de 16 unități școlare din județul Constanța. 


Întrebat care sunt școlile în care se întâlnesc cel mai dese cazuri, comisarul Oprișan a afirmat că zonele de risc sunt Poarta 6, zona Brick, zona CET, Gară, dar mai ales în cartierul Henri Coandă. "Acestea sunt zonele în care instituțiile statului au depistat mult mai multe cazuri decât în alte zone, majoritatea victimelor provenind din familii destrămate. Și nu numai de soți despărțiți vorbim, dar și de tați navigatori sau plecați la muncă în străinătate. Lipsa de supraveghere este unul dintre principalii factori care conduc la inițierea consumului de droguri. Încercăm să rezolvăm dependența unor minori încă de la vârste de 13-14 ani, consumatori de etnobotanice", declara același comisar.


Metode de contracarare a racolării
Prevenirea în școală, prevenirea în familie și prevenirea în comunitate constituie componentele pe care acționează centrul constănțean, prima fiind cea mai importantă, având la bază activități focusate pe grupa de vârstă 15-16-17 ani, considerată vârsta de inițiere a consumului de droguri la adolescenți. 


"Din acest motiv, mare parte din proiectele noastre se adresează acestei categorii de vârstă, din cele 14 proiecte derulate în acest an școlar, 10 fiind locale și patru de prevenire națională. De asemenea, vom avea o activitate cu cei 25 de medici școlari, pentru a fi informați cu privire la identificarea comportamentelor tinerilor care au inițiat consumul de droguri", a mai afirmat comisarul de poliție.


În ceea ce privește prevenirea în familie, sunt implementate două proiecte: "Proiectul necenzurat" și proiectul "Școala părinților", care se adresează în special celor din mediul școlar, dar din păcate există o problemă cu atingerea numărului de beneficiari, dar și cu motivarea pentru a participa la aceste activități.


Și chiar dacă de la începutul acestui an școlar nu au fost date publicității cazuri de consum de droguri depistate în unitățile de învățământ, elevii, slobozi la gură, povestesc prin transportul în comun actele lor de bravură ce dovedesc cât de ușor pot fi racolați.




Comentează știrea

Prostovala
15 noiembrie 2016
Ma doare-n cot

Ce treaba am eu cu drogurile prin scolile din Constanta? Sa ma lase parintii astia care tot fac reclamatii. Ma doare-n cot de elevii si de profesorii din judetul constanta. Sa iau eu cascavalul asta ma intereseaza. Toate prostele astea de inspectoare si hotii de profesori ma lasa rece. Ca oricum sunt rece si sunt toti niste fraieri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde