"Seară vieneză", concertul tradițional al Teatrului "Oleg Danovski", în aplauzele publicului

472

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOB) și-a reluat activitatea pe anul 2010 cu o "Seară Vieneză", care a cuprins cele mai cunoscute valsuri și arii din operete semnate de Johann Strauss – un concert susținut de soliști și instrumentiști ai instituției culturale constănțene cu ocazia trecerii într-un nou an.
Publicul i-a putut reîntâlni pe soliștii Doru Iftene, care a interpretat aria lui Barinkay din opereta "Voievodul Țiganilor", pe Mădălina Diaconescu, cu aria Adelei din opereta "Liliacul", și pe Roxana Cetali, pe care am putut-o urmări interpretând aria contesei din opereta "Sânge vienez".
De asemenea, instrumentiștii TNOB au interpretat valsurile "Imperial", "Viață de artist", "Vin, femei și cântec", "Trandafirii din sud", "Du-nărea albastră", dar și "Marș persan", și polcile "Pizzicato", "Tunete și fulgere", "Galopul șampaniei", "La vânătoare", concertul încheindu-se, în aplauzele publicului, cu binecunoscutul "Marș Radetzky".
Atmosfera de sărbătoare indusă de muzica lui Strauss, alături de energia artiștilor, coordonați de dirijorul Gheorghe Stanciu, a fost resimțită din plin de public, care a gustat, ca de fiecare dată, tradiționalul concert al Anului Nou susținut de Teatrul "Oleg Danovski".
În decursul acestei luni, publicul va mai putea urmări spectacolele de operă "Madama Butterfly", "Don Giovanni", "Elixirul dragostei" și "Tosca". De asemenea, va avea loc și un concert comemorativ dedicat lui Mihai Eminescu, dar și un recital de pian susținut de Andrei Deleanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Luni se sărbătorește Sf. Teodosie
Pagina a fost generata in 1.9874 secunde