La Teatrul "Oleg Danovski"

Se trage cortina peste o nouă ediție de succes a Festivalului Internațional

306

Articole de la același autor

În acest week-end, vor răsuna ultimele acorduri din programul extrem de bogat pe care cea de-a 41-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, organizat de Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", l-a oferit publicului meloman constănțean.

Au fost seri memorabile petrecute alături de artiștii constănțeni care, iată, recent au primit recunoașterea națională - dacă mai era nevoie, odată cu premierea lor în cadrul Galei Operelor Naționale, organizat la Iași.

Revenind la ultimele două spectacole din cadrul festivalului, anunțăm cu bucurie reîntâlnirea sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 18,30, cu balerinii Companiei "Oleg Danovski" și cu o lucrare de excepție a compozitorului Edvard Grieg - "Peer Gynt".

În țara noastră, la Opera Națională, baletul "Peer Gynt" s-a bucurat de numeroase aprecieri favorabile pe la mijlocul anilor ’80. Compania de balet a Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a prezentat, în premieră națională, varianta reputatului coregraf rus Gheorghi Kovtun, cunoscut publicului constănțean prin spectacolele montate aici - "Spărgătorul de nuci" și "Arlechinada".

Soliști: Sergiu Dan, Eliza Maxim, Horațiu Cherecheș, Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Anca Strnad, Amalia Mîndruțiu, Mayu Takahashi (Japonia).

Duminică, 29 noiembrie, tot de la ora 18,30, o altă capodoperă a genului liric "Carmina Burana" va fi pusă în scenă sub bagheta dirijorală a maestrului Radu Ciorei, concertând soliștii Iordache Basalic (București), Ana-Maria Mirescu (București) și Doru Iftene, împreună cu Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" - maestru cor Adrian Stanache. Își dă concursul și corul de copii al Colegiului Național de Arte "Regina Maria", dirijor Sebastian Pascale.

Cu impresionanta lucrare a lui Carl Orff se încheie cea de-a 41-a ediție a festivalului, dar nu și stagiunea Teatrului "Oleg Danovski". Chiar marți, 2 decembrie, este programată o seară camerală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.425 secunde