Se redeschid şcolile. „Va fi foarte greu să respectăm toate măsurile!”

852

Articole de la același autor

Deşi elevii se pregătesc deja pentru o nouă vacanţă, din 8 februarie aceştia ar putea să se întoarcă în bănci, să se regăsească cu colegii şi profesorii şi să reia învăţarea la clasă. Pe măsură ce vin veşti bune din spitale, se fac pregătiri pentru redeschiderea unităţilor de învăţământ. Dacă în multe şcoli numărul de elevi este destul de redus şi vor putea intra toţi într-o sală, rămâne de văzut cum se va proceda în clasele supraaglomerate din unităţile cu renume.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că unităţile de învăţământ sunt pregătite să fie redeschise. „S-au făcut achiziţii semnificative din punct de vedere al asigurării igienei, protecţiei sănătăţii cadrelor didactice şi a elevilor, atât prin administraţiile publice locale, cât şi prin programele IȘJ. Au fost achiziţionate măşti şi dezinfectanţi atât pentru suprafeţe, cât şi pentru mâini. Aşadar, suntem pregătiţi. Aşa cum am derulat activităţi de învăţare în acest format faţă în faţă, în perioada septembrie – noiembrie, fiind condiţionaţi numai de situaţia epidemiologică stabilită la nivelul localităţii sau de cazurile întâlnite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, şi nu am avut dificultăţi în asigurarea elementelor care să respecte şi distanţarea şi protecţia, nu vom avea nici acum”, a declarat inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.



Potrivit acestuia, învăţământul hibrid, soluţia aleasă la debutul anului şcolar, cu împărţirea pe grupe şi alternarea lor la cursuri, nu va mai fi posibilă. „Au fost dificultăţi în eficienţa modalităţii de comunicare în acelaşi timp cu elevii care se află faţă în faţă şi cu cei care se află în mediul online. Singurele situaţii în care elevul va mai putea să rămână la domiciliu, conectat cu dispozitivele online, sunt acelea care vizează elevi cu diferite afecţiuni, care nu le permit prezenţa fizică în şcoală în acest moment, şi care vizează elevii izolaţi sau carantinaţi. Se va păstra totuşi o modalitate de comunicare în mediul online”, a mai spus şeful IȘJ Constanţa

Se caută soluţii pentru regulile de distanţare

De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că vor fi refăcute procedurile din unităţile de învăţământ. „Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului şi al ministrului Sănătăţii, ordin care va fi promovată de îndată ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie”, a precizat ministrul.



Sorin Cîmpeanu a spus că peste 168.000 de persoane din sistemul naţional de învăţământ şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina împotriva COVID-19, din care 126.000 sunt chiar cei care lucrează direct cu şcolarii. „Renunţăm la învăţământul hibrid, pentru că s-a dovedit ineficient. Sunt şcoli care se vor redeschide în totalitate. În aceste şcoli va fi foarte greu să respectăm toate măsurile. Chiar şi în cazul reducerii numărului de elevi în clasă nu va putea fi respectată o distanţare foarte mare. Să vedem împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3772 secunde