Se numără din nou tabletele, conexiunile la Internet şi laptopurile

218
Se numără din nou tabletele, conexiunile la Internet şi laptopurile - senumaradinnou2-1609694059.jpg

Articole de la același autor

Deşi elevii sunt în vacanţă, Ministerul Educaţiei a solicitat unităţilor de învăţământ noi date privind modul cum se pot desfăşura cursurile online. Este vorba despre o reactualizare a datelor privind dotarea cu echipamente şi conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de Ministerul Educaţiei, în semestrul întâi, precum şi intervenţiile realizate la nivel local, dar şi de o reactualizare a datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie şi internet, în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii posibile a activităţilor de predare – evaluare.



De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa trebuie să prezinte o situaţie cu modul de acoperire cu personal calificat şi procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor şi normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului şcolar 2020 – 2021. După finalizarea acestui proces, unităţile şcolare vor identifica şi raporta, până la 11 ianuarie, numărul elevilor aflaţi în situaţie de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul întâi, în vederea stabilirii planului de intervenţie personalizată pentru evitarea abandonului şcolar cauzat de dificultăţile derulării procesului de învăţământ în sistem online.


În plus, pentru o informare corectă a personalului din învăţământ cu privire la campania naţională de vaccinare, precum şi în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educaţiei a solicitat tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe paginile web a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. „Este esenţială o radiografie reală a momentului în sistemul de învăţământ, precum şi o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate şi a campaniei de vaccinare”, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3081 secunde