Se modifică admiterea la Medicină

791

Articole recomandate

Concursul de admitere pentru specializările de Medicină și Medicină Dentară, din cadrul Facultăților de Medicină, respectiv Medicină Dentară, de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, se va modifica începând cu anul universitar 2013-2014. 


Solicitările celor două facultăți privind introducerea la concursul de admitere a unei probe unice, scrisă, de tip grilă, pentru specializările Medicină și Medicină Dentară au fost aprobate de Consiliul de Administrație al Universității. Examenul va include două discipline: "Biologie" și "Chimie organică".

La admiterea din 2012, con-cursurile pentru cele două specializări au constat în teste grilă cuprinzând câte 100 de întrebări, 50 întrebări complement simplu și 50 întrebări complement multiplu, la disciplina "Biologie", clasa a XI-a.

Modificarea a fost implementată pentru a permite o departajare mai eficientă a candidaților. Atât Facultatea de Medicină Dentară, cât și Facultatea de Medicină s-au situat în topul preferințelor celor care au ales să susțină examene de admitere la Universitatea "Ovidius" din Constanța, locurile repartizate celor două facultăți completându-se într-un timp foarte scurt.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Se modifică admiterea la Medicină
Pagina a fost generata in 0.2504 secunde