Se încearcă amânarea concursurilor pentru posturile de directori

Vineri, 16 Septembrie 2016, 19:00
1737
Comisia de Învățământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educației prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din școli, până vara viitoare, deși ministerul a programat competiția pentru această toamnă.


"Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an școlar", prevede un aliniat nou la articolul 257 din Legea 1/2011, introdus ca amendament de Comisia de Învățământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu. Asta ar însemna ca funcțiile de director să fie ocupate prin concurs abia în vara anului viitor și nu în această toamnă, așa cum a programat Ministerul Educației.


Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legătură cu managementul școlilor. Este vorba de PLX 127/2016, inițiat de deputatul PSD Andrei-Valnetin Sava, care vizează modificarea art 352 alin.(1) din legea Educației Naționale nr.1/2011, unde este reglementată consilierea în carieră a elevilor.


Modificarea privind concursurile pentru posturile de directori școlari apare doar în anexă, unde sunt trecute în mod explicit modificările legislative.


"În cadrul dezbaterilor s-au formulat amendamente care, supuse votului, au fost adoptate și se regăsesc în anexa ce face parte integrată din prezentul raport. În urma dezbaterii, Comisia a hotărât, cu majoritate de voturi, să adopte un raport de admitere cu amendamente. Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport supune spre dezbatere și adoptare plenului Senatului raportul de admitere cu amendamente admise și proiectul de lege", se arată în raportul Comisiei de Învățământ care ar urma să intre în plenul Senatului luni, acesta fiind cameră decizională.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 1.0069 secunde