Se deschide Salonul Internațional al Benzii Desenate

257
Se deschide Salonul Internațional al Benzii Desenate - sedeschide22-1559847404.jpg

Articole de la același autor

În perioada 7-9 iunie, constănțenii pasionați de benzile desenate, dar și de literatura pentru copii sunt invitați să participe la o nouă ediție a Salonului Internațional al Benzii Desenate. Evenimentul de deschidere a salonului va fi organizat astăzi, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă. La inaugurare, vor fi prezenți artiștii BD-iști, invitați speciali și expozanți în cadrul salonului, precum și Michel Monsauret, atașat de cooperare educativă al Ambasadei Franței în România și coordonatorul alianțelor franceze din România ,și alți invitați speciali. 


Manifestarea este organizată în cadrul Sezonului Cultural Franța-România 2019, fiind o acțiune a proiectului "Primăvara românească a benzilor desenate francofone". Cu această ocazie, la Muzeul de Artă, constănțenii vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai îndrăgiți autori BD din România: Puiu Manu, Vali Ivan, Șerban Andreescu, Radu Marian, Octav Ungureanu și alții. 


Special pentru aniversarea a 50 de ani de la înființarea revistei "Pif Gadget", la eveniment va fi prezent artistul Mircea Arapu, singurul român care a lucrat pentru această revistă, care va veni din Franța și va participa la acțiunile salonului. În cadrul evenimentului, vor fi organizate prezentări și lansări de carte. În plus, autorii prezenți se vor întâlni cu publicul, vor oferi autografe pe albumele lor și vor anima ateliere de inițiere în arta benzii desenate. Totodată, prof. univ. Ion Manolescu va anima o masă rotundă despre prezența revistei "Pif Gadget" în România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8511 secunde