Se ascut armele pentru bătălia "generalilor" la ISJ Constanța

2291
9
Se ascut armele pentru bătălia

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, a fost dat publicității cel de-al doilea concurs pentru cea mai "înaltă" funcție la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, după cacealmaua care, în februarie, a stârnit hazul multora în învățământul constănțean. 


Dacă, la prima rundă a "bătăliei", niciun dosar nu a reușit să întrunească toate condițiile impuse de metodologia de concurs, profesoarelor Irinela Nicolae, Anca Dragomir și Daniela Blaga respingându-li-se dosarele, de data aceasta, con-semnăm o inflație de candidați, în speranța că cel mai bun va câștiga dreptul la șefia ISJ Constanța. 


Reamintim că programul de depunere a dosarelor de înscriere a debutat luni, 29 iunie, și se încheie, teoretic, pe 12 iulie, adică într-o zi de duminică, deși candi- dații sunt așteptați de luni până vineri, între orele 14 - 16. 
Probele de concurs se vor desfășura în perioada 27 iulie - 7 august, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice. 


Surprize, surprize 
S-au vehiculat multe nume, s-a vorbit despre multe persoane, dar evident că nu toate au dorit să confirme. 


Prof. Isabela Marcu, de la Colegiul "Virgil Madgearu", nu a avut nimic de ascuns și ne-a declarat și de ce își dorește să candideze din nou. 


"De profesie sunt economist și dețin monopolul în domeniul managementului prin cunoștințele înalt specializate. Am primit un răspuns scris din partea MEN că la acest concurs se va ține cont de sugestia mea de a avea în comisia de evaluare profesori universitari în domeniul Manage-mentului, Marketingului și Relațiilor publice, singurii care pot asigura un nivel elevat datorită culturii profesionale. «Calificarea» la locul de muncă a viitorului «general» scoate la iveală până la urmă inabilitățile lui dacă a absolvit doar un curs de ma-nagement educațional. Formula pentru a atinge succesul managerial cere nu doar oportunitatea și motivația în ecuație, ci și abilitățile native. Singura certitudine pe care o am este că pe cititori și, mai ales, pe mine ne va surprinde rezultatul în urma acestui concurs. Cred că vom mai vorbi despre acest subiect dacă ministerul modifică din nou organigrama ISJ și vom candida pe vreo trei funcții de general prim", a declarat prof. Isabela Marcu. 


De asemenea, au mai confirmat că își pregătesc dosarele spre a le depune, săptămâna viitoare, prof. Adriana Cristina Oprea, fost inspector general adjunct în două "legislaturi", dar și prof. Daniela Blaga, titular la Liceul Teoretic "Traian". "De data aceasta, voi pregăti un dosar care să nu mai poată fi contestat, pentru că, spre deosebire de data trecută, când anunțul a fost incomplet și pot spune că au existat vicii de procedură, de data aceasta s-a precizat ordinul de ministru", a spus prof. Blaga. 


De precizat că, după prima rundă a concursului pentru funcția de inspector general din luna februarie, prof. Blaga a dat în judecată ISJ Constanța. 


Revenind, la bursa zvonurilor, din păcate neconfirmate, se vorbește și despre candidatura profesoarelor Elena Hanu, titular al Palatului Copiilor din Constanța, și Nicoleta Bercaru, directorul Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța. 


Evident, se vehiculează și nume din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, printre care ar fi cel al prof. Sorin Mihai, actualmente inspector general adjunct delegat, dar asupra acestor candidaturi vom mai reveni.


Comentează știrea

Potential candidat
2 iulie 2015
ISJ mai vrea un proces?

Daca programul de inscriere este pana pe 12 iulie, de ce vrea iar I.S.J. Constanta sa se remarce prin incorectitudine? Sa faca inscrieri si in week-end, daca asa prevede calendarul MECTS!!! Are interesul sa nu fie multi candidati? Raducu tot se crede pe mosia lui? Bine ca n-are dreptul sa candideze!!!

Florin
3 iulie 2015
Nou si special!

TEOTRANDAFIR.COM

Florin
3 iulie 2015
Activitate noua si usoara!

Oferta pentru oamenii care vor bani acum! Nu mai are rost sa cauti alte oportunitati, pentru ca acum ai la dispozitie acest sistem in care poti castiga bani, simplu, fara sa recrutezi oameni, fara batai de cap, fara o munca exagerat de grea. Cere acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Simona
3 iulie 2015
Concurs

Functiile de inspectori in ISJ se ocupa pe baza de competente sau pe baza de trafic de influenta?Politicienii au dreptul sa decida dupa bunul lor plac?DNA Constanta??Sunt 3 inspectori generali adjunct...de ce nu 4 sau 5?

Candidații lipsa
3 iulie 2015
Unde sunt?

Unde sunt numele celor 3 doamne care au solicitat caracterizare de la CA ISJ :Alina Codreanu; Bucovala si Alina Nitu? Sau nu trebuiau sa apara?

profesor
3 iulie 2015
parere

Asa e frumos . Sa se inscrie vreo 10-15...si sa demonstreze dupa aia ce stiu sa faca....vai de ei...ei cred ca mai este ca inainte . Ca mai fac ei ce faceau..noi nu mai suntem prosti acum . Am vazut 3 ani ca se poate si altfel. O sa mearga direct la puscarie daca incep sa faca ce faceau pe vremea pd-ului.

Halmyris
3 iulie 2015
Cacealma-bis

Dacă la primul concurs au jucat la cacealma , Irinela Nicolae și Anca Dragomir acum s-au băgat "trei bucăți de dame". Vor să timoreze eventualii candidați din afara INFECTORATULUI ( așa numesc profesorii de la Colegiul Mircea inspectoratul - pe bună dreptate ! ) Vorba cuiva din comentariile anterioare : ne-om trezi și cu trei inspectori școlari generali numiți prin concurs. A ajuns instituția INSPECTORAT de râsul curcilor ! Ce-a făcut Mazăre cu orașul Constanța același lucru a făcut și companionul de cluburi, Răducu Popescu , cu învățământul constănțean și Mihaela Stan (regina prostiei ) cu Școala 28.

Răspuns la: Unde sunt?
Adăugat de : Candidații lipsa, 3 iulie 2015
Unde sunt numele celor 3 doamne care au solicitat caracterizare de la CA ISJ :Alina Codreanu; Bucovala si Alina Nitu? Sau nu trebuiau sa apara?
candidat inspector
5 iulie 2015
demisia

ca sa concureze ptr general prim primul pas este sa-si prezinte demisia din actuala functie, adica vrei ceva si mai deosebit? risti, totul sau nimic.

Candidat
6 iulie 2015
Directori omnipotenti

Directorii din unele scoli constantene impiedica inscrierea la concurs a candidatilor, pretextand ca, din cauza vacantei, nu pot da aprecierea C.P. Ei vor raspunde cumva pentru pus bete in roate? Au drepturi noi, de care noi nu stim?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0231 secunde