Se apropie Crăciunul. Ce mesaj vă transmite IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

321
Se apropie Crăciunul. Ce mesaj vă transmite IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - urariips2-1576881508.jpg

Articole de la același autor

Crăciunul este sărbătorit de milioane de creștini pe data de 25 decembrie. În România, sărbătoarea Nașterii Domnului are în centrul său liturghia de la biserică săvârșită de toți preoții, dar și colindele și mesele în familie. 


În popor, se spune că sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea cu cele mai multe obiceiuri populare, pentru că are cea mai mare încărcătură de bucurii. Acest sentiment vine din credința creștină străveche că nașterea lui Isus este semnul iubirii lui Dumnezeu pentru oameni. Istoria evanghelică a Nașterii Domnului se va auzi în biserică la liturghia de Crăciun, oficiată în bisericile ortodoxe în dimineața zilei de 25 decembrie. Tot în această zi, copiii îl așteaptă nerăbdători pe Moș Crăciun să le lase darul dorit sub brad, iar în dimineața de Crăciun cei însuflețiți de credință umblă cu Steaua, în amintirea celor trei magi care au fost călăuziți de o stea spre ieslea din Bethleem, unde s-a născut pruncul Isus.


Cu această ocazie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis constănțenilor un mesaj tradițional de Crăciun.
"Iubiți credincioși, iată că, la sărbătoarea Crăciunului vedem sfânta familie adunată în peștera din Bethleem și noi suntem cu toții în familie, este familia mare a Bisericii, sunt familiile care alcătuiesc parohiile, care sunt, la rândul lor, niște familii. Și iată, în fiecare familie trebuie să se simtă Nașterea Domnului, de aceea, de aici, de la Constanța, de la vechiul Tomis, unde a poposit Sfântul Apostol Andrei, și avem peștera Sfântului Andrei, care a devenit și o peșteră a nașterii pruncului Iisus, pe tărâmul nostru românesc. De aici, de aproape de lângă peșteră, vreau să vă urez tuturor să aveți în familiile dumneavoastră lumina care s-a văzut la Bethleem, lumină care să intre în sufletele dumneavoastră, lumină care să vă bucure, să primiți colindătorii, care-i reprezintă pe îngeri și vă doresc să aveți un Crăciun cu multă emoție și credință vie, prin care să simțiți că evenimentul acesta se înnoiește pentru fiecare dintre noi. De aceea, vă doresc un Crăciun plin de lumină cerească, care a fost la Bethleem, lumină care să vă cuprindă sufletul, inima, viața, familia, casa noastră, iar pașii noștri să fie călăuziți, precum au fost pașii păstorilor, călăuziți de îngeri, până la Bethleem, ca să îl vadă pruncul Isus și să Îl întâmpine. Să aveți armonie, bucurie, pace, binecuvântare, Crăciunul să vă aducă darurile cele de Sus, de care să nu vă lipsiți niciodată. La mulți ani și bucuria să continue, pentru că Nașterea este un eveniment care continuă în sufletele noastre, ale tuturor. Așa să simțim și așa să trăim cu toții! Amin!", a transmis IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5118 secunde