Sculptori și ceramiști, invitați să se "exprime" prin lut ceramic

448
Sculptori și ceramiști, invitați să se

Articole recomandate

Asociația UMA ED ROMÂNIA anunță deschiderea ediției I a proiectului experimental de artă colaborativă SINCRONIC 2016. 


Până pe 21 august, are loc, la Constanța, în atelierele de producție ale Fabricii SC Pottery SRL, un laborator experimental intensiv de artă colaborativă în medii dificile de expresie. Gheorghe Fărcașiu, Lucian Țăran, Georgiana Cozma, Oana Florică Rill, Liliana Marin, Simona Antoniu, Elena Ilaș, Iulian Vîrtopeanu, Filip Vasile, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu sunt o parte din colectivul de patru ceramiști, patru sculptori, doi artiști plastici invitați și trei profesioniști multimedia convocați să realizeze, prin colaborare sincronă, timp de două săptămâni, un statement artistic plecând de la unul și același mediu: lutul ceramic. 


Întregul proces de cooperare a celor patru cupluri intermediale va fi documentat pas cu pas prin înregistrări video și de sunet, urmând a se constitui ca lucrare imaterială distinctă, care să însoțească operele materiale ale sculptorilor și ceramiștilor invitați. 


Documentare multimedia: Goran Mihailov, Radu Tancău, Andrei Stoian.


Curator: Igor Mocanu. 


A doua etapă a proiectului va pune în scenă, începând cu luna octombrie 2016, în formula unei instalații multimediale, rezultatele laboratorului de lucru în fabrică, în cadrul a trei expoziții participative desfășurate, consecutiv, la Constanța, București, Deva.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9362 secunde