Scufiţa Roşie îşi face apariţia, din nou, printre copii

128
Scufiţa Roşie îşi face apariţia, din nou, printre copii - povestecuscufita-1623692315.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 11.00, cei mici sunt aşteptaţi la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”, la o „Poveste…cu Scufiţa Roşie”. Spectacolul poartă semnătura regizorului Valentin Dobrescu, iar muzica este coordonată de Macovei Moraru Radu Alin. Din distribuţie fac parte: Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Graţian Prisăcariu, Claudia Zaharia, Ion Ciolan. Piesa este o adaptare după una dintre cele mai populare poveşti din toate timpurile, „Scufiţa Roşie”, culeasă de folcloristul francez Charles Perrault şi publicată în anul 1867.

De data aceasta, însă, regizorul Valentin Dobrescu creionează cu multă delicateţe şi dragoste povestea clasică a faimoasei fetiţe, zglobie şi cu scufiţă roşie pe cap, doar că acum micuţa nu mai este o fetiţă, ci un ursuleţ.

Ce-i drept, aceasta este puţin cam neascultătoare, iar într-o bună zi, mama o trimite „să îi ducă bunicuţei care locuia într-o poiană din mijlocul pădurii, un coşuleţ în care pusese nişte plăcinte şi o ulcică de unt”. Pentru cei care vor fi prezenţi în sală, totul se va desfăşura într-un decor minimalist, în care personajele principale sunt păpuşile, alături de ciupercuţe care cântă, iepuraşi vorbitori, copaci care se clatină şi vorbesc pe o muzică extrem de antrenantă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4135 secunde