Şcolile din judeţ, pregătite pentru oricare din cele trei scenarii. „A fost refăcută rețeaua de Internet”

466
Şcolile din judeţ, pregătite pentru oricare din cele trei scenarii. „A fost refăcută rețeaua de Internet” - fondscolisursaimpact-1610893579.jpg

Articole de la același autor

În numărul anterior al cotidianului nostru spuneam că, începând cu data de 8 februarie, unităţile de învăţământ îşi vor redeschide porţile. După o pauză de mai bine de două luni, elevii vor reveni în bănci. Deocamdată, şcolile aşteaptă o decizie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru a vedea ce scenariu vor adopta.



Încet-încet, ne apropiem de luna februarie, posibilul moment al redeschiderii unităţilor de învăţământ, îndelung aşteptat, atât de profesori, cât şi de părinţi şi copii.

Toată lumea aşteaptă cu maxim interes să afle care dintre cele trei scenarii - verde, galben și roșu - vor putea fi implementate. Sigur este doar un lucru: a dispărut învățământul hibrid, pentru că experiența a arătat o calitate foarte slabă a actului educațional atunci când același cadru didactic trebuie să predea simultan aceeași materie și fizic, și online. Aşadar, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Ce se întâmplă în judeţul Constanţa cu unităţile şcolare? Sunt pregătite pentru a se reîntâlni, din nou, față în față cu copiii?

La Coslugea, şcoala începe cu toţi elevii în clase

Prof. Valeria Dumitraşcu este director la mai multe unități. Ea ne-a declarat că, practic, Școala Gimnazială „Ioan Atanasiu” din Lipnița are încă trei structuri: Școala Gimnazială nr. 3 Coslugea, în incinta căreia funcționează și o grădiniță, Școala Canlia, cu o altă grădiniță, și Școala Carvăn, unde există încă o grupă mixtă de grădiniță. Cu toate acestea, a subliniat cadrul didactic, sunt pregătiţi pentru începerea cursurilor din data de 8 februarie. „Scenariul este cel verde, deoarece nu există cazuri cu persoane pozitive în zona noastră. Putem asigura distanțarea și bineînțeles avem și substanțele necesare, pentru dezinfecție. Copiii își doresc să înceapă semestrul al-II-lea fizic, în școală, la fel ca şi părinții”, ne-a declarat directorul.

Directorul Liceului Tehnic „Gheorghe Duca” din Constanța, Elena Gogu, a precizat că, din punct de vedere organizatoric, totul este pus la punct. „La acest moment, nu putem decide noi cum vom începe cursurile, până nu se știe incidența cazurilor la data începerii cursurilor. Vor veni precizări noi privind organizarea scenariilor de funcționare. Noi dispunem de materiale igienico-sanitare suficiente pentru asigurarea condițiilor optime de funcționare”, a explicat ea.

La rândul său, directorul Liceului Tehnologic Ciobanu, Mărioara Mihai a confirmat că sunt pregătiți pentru oricare dintre scenarii, mai ales că s-au adus unele îmbunătățiri în ceea ce privește baza materială a școlii. Între timp, s-au refăcut rețelele de Internet în toate clădirile școlii, cu excepția GPN Miorița, unde nu prea există acoperire. Investiția a costat circa 7.500 de euro și a fost făcută de primărie. În plus, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa le-a acordat 50 de tablete pentru copiii cu posibilități reduse. „Zilele acestea, trebuie să ne sosească 25 de tablete grafice pentru cadrele didactice, comandate de către primărie. În concluzie, suntem gata cu toate. În plus, şcoala a achiziționat din bugetul propriu 12 laptopuri pentru sălile de clasă, întrucât cele pe care le aveam sunt uzate și nu mai funcționează corespunzător”, a adăugat directorul. 


Directorul Şcolii nr. 43, prof. Corina Custurea a precizat că sunt pregătiți pentru reluarea cursurilor. „Sunt sigură că vom funcționa în cea mai bună variantă pentru copii şi cadre didactice, aşa cum am făcut-o şi până pe 9 noiembrie. Oricum, suntem pregătiți pentru oricare dintre variante”, a completat cadrul didactic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.587 secunde