Școlile cu o rată de vaccinare de peste 60% ar putea relua fizic cursurile de luni

3899
Școlile cu o rată de vaccinare de peste 60% ar putea relua fizic cursurile de luni - 1cimpeanu1-1636045062.jpg
Într-o intervenție televizată la Antena 3, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că, în urma discuțiilor cu INSP, Ministerul Sănătății, cu CNSU și cu toți factorii implicați în decizia reluării cursurilor începând cu 8 noiembrie, a fost luat în calcul un prag de vaccinare de peste 60%. 

„Acest prag de 60% a fost și o solicitare din partea profesorilor, prin federația sindicală, și a reprezentanților elevilor, prin Consiliul Național al Elevilor. Această valoare de 60% va trebui să fie confirmată într-o hotărâre CNSU și mai apoi să facă obiectul modificării și completării ordinului comun ministrul Educației și ministrul Sănătății. Conform raportărilor de vineri, 29 octombrie, în toate școlile și grădinițele din România cu procent de vaccinare peste 60% se încadrează 54% din unități. În paralel cu această condiție vor rămâne în vigoare toate regulile din ordinul comun. Practic, la apariția unui caz într-o clasă se suspendă prezența fizică, la apariția unui număr mai mare de jumătate din numărul de clase din școală se suspendă prezența fizică în întreaga școală. De asemenea, dacă o școală are procent mai mare de vaccinare de 60% dar are motive prin consiliul de administrație că nu poate asigura protecția sanitară, solicită trecerea în online, iar solicitarea va fi aprobată de către inspectoratul școlar județean”.

În ceea ce privește testele pe bază de salivă, același ministru a declarat că sunt în faza de contractare și vor ajunge în școli. „Dimensionarea a fost făcută de două ori pe săptămână atât în rândul elevilor și preșcolarilor, cât și al profesorilor și celorlalți angajați din sistemul de învățământ”.

Decizia finală va fi anunțată mâine, la ora 10, de către ministrul Educației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.369 secunde