Şcoala nr. 16 din Constanţa, în reparaţii, din prima zi de şcoală. Părinţii, îngrijoraţi!

2208
Părinţii elevilor care frecventează sau vor începe cursurile la Şcoala nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” din Constanţa sunt îngrijoraţi că nu ştiu încă unde anume vor merge la cursuri, având în vedere că autorităţile locale au anunţat că fix pe 14 septembrie vor începe lucrările de reabilitare a unităţii de învăţământ.

„Nu ştim ce se va întâmpla cu copiii noştri. Nu am fost informaţi unde vor învăţa şi cum vor fi organizate cursurile. Poate ar trebui ca lucrările să fie amânate măcar un an de zile, având în vedere că anul şcolar 2020 - 2021 este unul mai delicat”, ne-au transmis, pe adresa redacţiei, mai mulţi părinţi de la Şcoala nr. 16.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că, din punctul său de vedere, autorităţile locale ar trebui să asigure alte spaţii unde să se desfăşoare cursurile, atunci când vor fi demarate lucrările de reabilitare.

„Am avut o discuţie cu directorul şcolii, căruia i-am pus în vedere faptul că trebuie să aibă o comunicare de urgenţă cu administraţia publică locală, pentru că, în asemenea situaţii, ei trebuie să le pună la dispoziţie spaţii în care să-şi desfăşoare activitatea, altele decât cele care vor intra în reabilitare. În caz contrar, vor fi cu siguranţă probleme. Mi-e greu să cred că vor primi aviz sanitar pentru a funcţiona în alte condiţii. O astfel de decizie de a intra în reabilitare în momentul în care începe şcoala nu mi se pare una eficientă şi adecvată”, a precizat inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.

De altfel, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Cristina Schipor, a anunţat că vor fi făcute verificări la unitatea de învăţământ.

„Începând de săptămâna aceasta, avem tematică de a face inspecţie în toate şcolile. Iniţial, mă gândeam că în municipiul Constanţa nu este nevoie să mergem, având în vedere că tot am verificat, şi să ne adresăm, cu precădere, unităţilor de învăţământ din mediul rural. Dar, având în vedere situaţia semnalată şi pe care nu o cunoşteam, vom merge să vedem care este situaţia acolo”, a precizat Cristina Schipor.

„Le cerem părinţilor să fie alături de noi!”

Directorul Şcolii nr. 16 este însă ceva mai optimist şi susţine că tot personalul unităţii de învăţământ face eforturi pentru ca şcoala să înceapă în condiţii decente pentru toţi elevii.

„Am încercat să ne descurcăm cu spaţiul pe care îl avem la dispoziţie, copiii să vină la şcoală, chiar dacă va fi prin rotaţie. Deocamdată, lucrările vor începe la un corp de clădire şi, conform proiectului, ar trebui să se finalizeze în şase luni de zile. Ulterior, clasele vor fi mutate în corpul nou şi va intra în reabilitare şi celălalt imobil.

Am făcut apel şi la cadrele didactice şi la părinţi să ne înţeleagă, să fie toleranţi şi să fie aproape de şcoală, pentru că, până nu facem acest efort, nu putem să avem rezultate. Şcoala o să arate frumos şi o să uităm prin ce trecem acum. Le cerem părinţilor să fie alături de noi”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Şcolii nr. 16, prof. Carmen Mitican.

Potrivit acesteia, vor fi achiziţionate două containere, pentru birouri şi pentru toalete, care urmează să sosească în perioada următoare.

„Nici directorul, nici directorul adjunct nu au birou. O să stăm pe hol, până vin containerele. Avem nevoie şi de toalete, pentru că în momentul de faţă avem numai trei cabine pentru fete şi trei cabine pentru băieţi şi nu este suficient. Achiziţia acestor containere este prevăzută prin finanţarea complementară. A fost demarată procedura şi aşteptăm să vină. Rugămintea noastră insistentă este ca părinţii să înţeleagă situaţia. Avem 20 de formaţiuni de studiu pe care trebuie să le băgăm în 11 clase. Încercăm să ajutăm şi elevii şi să fim alături de ei, dar şi alături de noi trebuie să fie părinţii”, a mai spus directorul unităţii de învăţământ.

În total, în Şcoala nr. 16 învaţă peste 800 de elevi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7211 secunde