Școala "Grigore Moisil", gazdă pentru profesori și elevi din Italia, Belgia și Macedonia

302
Școala

Articole de la același autor

Cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale "Grigore Moisil" din Năvodari au avut bucuria de a fi gazde, zilele trecute, pentru nouă colegi din Belgia și Italia în cadrul proiectului Erasmus +, "Key for Innovative Teaching", Acțiunea KA2- parteneriate strategice pentru educație școlară. 


Oaspeții au fost însoțiți de 16 elevi din școlile Stedelijke Humaniora, din Dilsen-Stokkem (Belgia) și Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore "M. Del Giudice", din Rodi Garganico (Italia). 
În paralel, în aceeași săptămână, s-a desfășurat și schimbul de experiență al școlii din Năvodari cu cinci profesori și 10 elevi din Macedonia. 


Cele trei echipe au lucrat împreună pe parcursul întregii săptămâni și și-au împărtășit din experiențele lor multiculturale. Elevii români și străini au participat în echipe mixte la cursuri non-formale de matematică - fizică - chimie, limba română - limba engleză, arte plastice și au luat parte la acțiuni sportive și activități fizice, care s-au dovedit a fi bune instrumente de comunicare interumană. 


"Elevii au participat la lecții non-formale (iSTEAM) în situl orașului antic Histria. iSTEAM reprezintă un cadru de predare bazat pe modalități naturale de învățare, cadru care poate fi personalizat pentru toate tipurile de elevi. Este interactiv, experiențial, practic și distractiv", explică prof. Adriana David, coordonatorul proiectului. 


XXX 
Tot în cadrul proiectului ERASMUS+, elevii au experimentat și viața ca angajat al uneia dintre cele mai moderne rafinării din sud-estul Europei,  Petromidia, într-o acțiune de jobshadowing. 


"Au fost, pentru o zi, parte a echipei rafinăriei, parcurgând traseul unui angajat de la intrare și până la Centrul de comandă, familiarizându-se cu provocările muncii în domeniul petrolier", povestește directorul Școlii "Grigore Moisil", prof. Ligia Mangri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4982 secunde