Schimbările care au zguduit Colegiul de Artă

Marţi, 04 Octombrie 2011
3154
Colegiul Național de Artă "Regina Maria" din Constanța ar trebui să constituie o pepinieră a culturii constănțene, un embrion în care se dezvoltă valorile artei interpretative și artistice. Nu contestă nimeni că este o instituție foarte grea și implicit, cu probleme mai mari față de alte unități de învățământ.

Măcinat de scandaluri interne sau de reclamații, Colegiul a intrat într-un con de umbră, așa cum presa poate observa și prin lipsa de comunicare la nivelul consilierului de imagine.

Pentru că rezultatele nu se lasă așteptate, iar copiii continuă să înregistreze succese notabile, de care aflăm de la părinții lor, la rându-le nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în școală.

După schimbarea din funcția de director a prof. Nicoleta Heroiu, regretată de marea majoritate a corpului profesoral, cu prof. Adrian Doxan, catedra de muzică, un nume respectat în domeniul muzi-cal, s-a mai produs o permutare. În locul prof. Victor Rădulescu, director adjunct, care a ieșit la pensie, a fost numită prof. Elena Vilău, catedra de limba engleză. Un cadru didactic sosit abia de anul trecut în Colegiul de Artă, prin restrângerea de activitate de la Școala nr. 33 unde fusese. Avându-l termen de comparație pe prof. Rădulescu, colegii de cancelarie ne-au semnalat că noul adjunct stă câte două-trei ore în instituție în condițiile în care sunt grave probleme cu ocuparea catedrelor de specialitate cum ar fi pictură, modelaj, muzică sau design sau cu întocmirea orarului.

Întrebat de colaborarea pe care o are cu adjunctul său, prof. Doxan, galanton, ne-a răspuns: "N-avem ce face. Abia a venit în funcție, ce pot să vă spun? Eu am făcut tot ce este omenește posibil să rezolv cu încadrarea și am reușit cu chiu cu vai să le rezolv pe toate".

Chiar și plecarea la Liceul de Artă "Nicolae Tonitza" din București a prof. Constantin Grigoruță, de la catedra de design, artist plastic recunoscut nu numai în plan local, dar și în țară, pune mari semne de întrebare. Contactat telefonic pentru a afla amănunte legate de această plecare, prof. Grigoruță a declarat pentru "Cuget Liber" că a ținut foarte mult la școala din Constanța și s-a legat foarte mult de această instituție, dar că s-a greșit atunci când s-a decis schimbarea prof. Nicoleta Heroiu din funcția de director.

Așteptăm cu interes să aflăm de la sursă despre succesele elevilor de la Colegiul de Artă, care nu sunt deloc puține. Numai zilele acestea, un elev de clasa a X-a a câștigat un premiu de 1.000 lei la cros și o altă talentată elevă, Celine Ali, a participat la o Bienală de Artă în Italia. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.204 secunde