Schimbări șoc la vârful Inspectoratului Școlar

Joi, 01 Decembrie 2011, 18:11
2935
La ceremonialele de ieri, dedicate Zilei Naționale a României, vestea numirii a doi inspectori generali adjuncți la conducerea Inspec-toratului Școlar Județean Constanța a căzut ca un trăsnet.

Dacă despre prof. Nejdet Gevat, inspector resurse umane, se vorbește de multă vreme că ar urma să urce un etaj, revenirea profe-sorului Petrică Miu în staff-ul ISJ Constanța este de-a dreptul șocantă pentru mulți.

Fost inspector școlar general pentru o scurtă, dar furtunoasă perioadă, în anul 2009, împreună cu prof. Liliana Timofte și prof. Adriana Gheorghe în calitate de adjuncți, prof. Miu a mai fost "general" și în perioada 2004-2005. El este cel care a decis rezilierea contractelor de management a 11 inspectori, printre care și prof. Aliss Andreescu, prof. Nejdet Gevat și prof. Petre Purcărea.

Contactat, ieri, pentru a confirma sau infirma vestea, prof. Gevat și-a amintit că, prin 2000, prof. Miu a venit pentru prima dată în Inspectorat și i-a fost coleg la departamentul resurse umane, în vremea când inspector general era prof. Paloma Petrescu. De asemenea, a declarat, pentru "Cuget Liber", că, deocamdată, oficial nu a fost înștiințat de numirea sa ca inspector general adjunct, dar că, în cursul zilei de astăzi, vom avea amănunte. Prof. Gevat ocupă funcția de inspector resurse umane obținută prin concursul susținut, așa încât presupune că, dacă se va adeveri numirea, cel mai probabil va prelua atribuțiunile aceluiași domeniu.

Cu toate că surse de încredere ne-au informat că numirile celor doi inspectori adjuncți au sosit la ISJ Constanța încă de miercuri, 30 no-iembrie, totuși, prof. Aliss An-dreescu, inspector general, nu a confirmat presei această știre.

Reamintim că, până la această oră, în funcția de inspector general adjunct se află prof. Maria Sorescu; ea și-a depus însă demisia din această funcție încă de la sfârșitul lunii octombrie. 

Articole din Cultură-Educație

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1513 secunde