Schimbări majore în Educație: MANUALELE SCHIMBATE și EVALUĂRILE ELIMINATE

1350
Schimbări majore în Educație: MANUALELE SCHIMBATE și EVALUĂRILE ELIMINATE - fond1442856276-1489151141.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat azi la Europa FM că va începe de mâine revizuirea totală și sistematică a manualelor, inclusiv a celor de la clasele 1-4.


Mai mult, Năstase a anunțat că vrea să elimine evaluările naționale pentru copiii de clasele a doua și a patra, pe motiv că sunt "stresante".

Năstase a spus că această revizuire ar dura maxim un an de zile și ar duce la simplificarea tuturor manualelor școlare. 


"Până la gimnaziu, după părerea mea, n-ar trebui să avem aceste evaluări asupra copiilor. Ei sunt într-o perioadă de dezvoltare a capacităților de gândire. Deci, omul se dezvoltă, și creierul din punct de vedere biologic, până la vârsta asta, se dezvoltă și abia după-aceea, este în măsură să perceapă o evaluare, să vadă niște teste de genul acesta. Trebuie să prelungim, dacă vreți, primii 7 ani de acasă cu această perioadă care înseamnă învățământul primar și să îi dăm baza de gândire. Trebuie procedat în mod gradual, astfel încât el să se obișnuiască, dar nu evaluări de genul celor pe care le dăm acum, care îi stresează și îi sperie pe copii".


Ministrul Educației a precizat că decizia privind eliminarea acestor evaluări naționale în învățământul primar nu va fi luată de pe o zi pe alta, ci în urma unei analize, scrie europafm.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8323 secunde