€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Schimbări în învățământul primar. Se vor elimina evaluările naționale

Ştire online publicată Luni, 13 Martie 2017. Autor: Simona ANGHEL
Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat că începe revizuirea totală și siste-matică a manualelor, inclusiv a celor de la clasele I-IV. Mai mult, Năstase a anunțat că vrea să elimine evaluările naționale pentru copiii de clasele a doua și a patra, pe motiv că sunt „stresante”. 


Năstase a spus că această revizuire ar dura maxim un an și ar duce la simplificarea tuturor manualelor școlare.

„Până la gimnaziu, după părerea mea, n-ar trebui să avem aceste evaluări asupra copiilor. Ei sunt într-o perioadă de dezvoltare a capacităților de gândire. Deci, omul se dezvoltă, și creierul din punct de vedere biologic, până la vârsta asta, se dezvoltă și abia după-aceea, este în măsură să perceapă o evaluare, să vadă niște teste de genul acesta. Trebuie să prelungim, dacă vreți, primii 7 ani de acasă cu această perioadă care înseamnă învățământul primar și să îi dăm baza de gândire. Trebuie procedat în mod gradual, astfel încât el să se obișnuiască, dar nu evaluări de genul celor pe care le dăm acum, care îi stresează și îi sperie pe copii”, a declarat ministrul, la Europa FM. 


Ministrul Educației a precizat că decizia privind eliminarea acestor evaluări naționale în învățământul primar nu va fi luată de pe o zi pe alta, ci în urma unei analize. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.879 secunde