Schimbări importante în structura anului școlar. "Școala Altfel", la alegere

3405
39
Schimbări importante în structura anului școlar.

Articole de la același autor

După ce a fost supusă dezbaterii ca urmare a solicitărilor agenților din turism, ieri, a fost dată publicității forma finală a structurii anului școlar 2016-2017. 


Așadar, elevii vor reveni în bănci pe 12 septembrie 2016, anul școlar 2016-2017 urmând să aibă 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare. 


Primul semestrul va dura până pe 3 februarie 2017, iar semestrul al II-lea va începe pe 13 februarie 2017 și se va termina pe 16 iunie 2017, deci cu o săptămână mai devreme față de anul școlar precedent. 


Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.


Patru vacanțe, ca de obicei
Prima vacanță va fi cea a elevilor din clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar, în perioada 
29 octombrie - 6 noiembrie.


Vacanța de iarnă va începe pe 24 decembrie 2016 și va dura două săptămâni, încheindu-se pe 8 ianuarie 2017. 


Vacanța intersemestrială este prevăzută în intervalul 4 -12 februarie 2017.


Vacanța de primăvară 19 - 30 aprilie 2017) și vacanța de vară (17 iunie - 10 sep-tembrie 2017). 


Cinci zile la decizia școlilor
Programul național "Școala Altfel" are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlilor. Astfel, în funcție de ciclurile de învățământ școlarizate, unitățile de în-vățământ pot opta pentru unul dintre următoarele segmente: 21 noiembrie - 2 de-cembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 și 15 mai - 9 iunie 2017 (învățământul preșcolar și primar), respectiv 17 oc-tombrie - 2 decembrie 2016, 27 februarie - 31 martie 2017 și 15 mai - 9 iunie 2017 (învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal).


Intervalul aferent programului "Școala Altfel" nu coincide cu perioada în care se susțin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se organizează, de regulă, în perioada vacanței de primăvară, potrivit calendarului olimpiadelor naționale școlare.


Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare județene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei școli, zilele de  5 octombrie (Ziua internațională a educației), 5 iunie (Ziua învățătorului) și 1 iunie (Ziua copilului). 


Comentează știrea

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
schimbari la DB
21 iulie 2016
scoala altfel

Si noi asteptam schimbari importante de la anu' (viitorul an scolar)! Alti directori, alt consiliu de administratie, alta atmosfera, intr-un cuvant ALTCEVA!

jos clica de la Dan Barbilian!
21 iulie 2016
Jos regimul dictatorial al lui Stan!

Afara Stan!!!!! Jos Stan!!! Huoooooo!!!! Ai facut destule mizerii.

28 trebuie recuperat
21 iulie 2016
Din ghearele lui stan!

Este momentul din an in care se poate recupera scoala 28 din ghearele lui stan! Oare si acum va primi stan calificativul FB pentru....managementul sau catastrofal, distrugator, discretionar si rau intentionat?! stan, ajutata de clica ei, a dat dovada de incompetenta crasa si neglijenta si abuz si necunostinta de cauza si multe altele. Exista dovezi clare ca stan a distrus 28 si nu numai ca trebuie demisa, dar ar trebui sa fie si trasa la raspundere pentru anomaliile din 28: sanctiuni decise de ea si anulate de isj, abuzuri si neglijenta recunoscute oficial si de echipa corpului de control, numarul de elevi in scadere, scaderea fortata si nu numai a nivelului de pregatire a elevilor etc. jos stan, jos dimitriev, jos actualul consiliu de administratie!

Jooos, stan!
21 iulie 2016
Jooos, dimitriev!

Stan, repetenta invatamantului constantean, trebuie sa primeasca calificativul conform "realizarilor" sale! Gata cu ipocrizia si prostirea pe fata a celor care tot striga peste tot ilegalitatile pe care stan si le permite cu ajutorul neconditionat al isj! Incompetenta manageriala si umana ale lui stan sunt clar dovedite de activitatea lui stan de 4 ani in scoala! Jos, stan! Jos, dimitriev! Jos, consiliul de administratie!

Jos, stan!
21 iulie 2016
Jos, incompetenta de la 28!

Huuuuuuuoooooo, stan! Huuuuuuuuuoooooo, stan! Huuuuuuuoooooo, stan! Huuuuuuuuooooo, stan! Huuuuuuuuoooooo, stan! Huuuuuuuooooo, stan!

la evaluarea directorilor ati spus tot ce-ati scris aici?
21 iulie 2016
sincer!

d-na/d-le, ce va tot lamentati pe aici, ati fost la evaluarea directorilor? v-ati ridicat sa vorbiti cu dovezi asa cum scrieti aici, altfel ce credeti ca se va schimba cu oameni ca d-voastra? stati ascunsi si vorbiti sub anonimat? pai sunteti seriosi? daca taceti, tu , eu, noi, ce rezolvam? de asta bucovala isi aduna si ea oamenii cu care poate vorbi aceeasi limba, directorii neseriosi la fel! daca voi nu stiti cand sa vorbiti, va traseaza astia programul cum trebuie sa va traiti voi viata in scoli! vorbiti cu argumente uitandu-va in ochii lor!..altfel, ce?...

Răspuns la: Din ghearele lui stan!
Adăugat de : 28 trebuie recuperat, 21 iulie 2016
Este momentul din an in care se poate recupera scoala 28 din ghearele lui stan! Oare si acum va primi stan calificativul FB pentru....managementul...
DC
21 iulie 2016
Lucru acasă, fără nicio investiție!

Lucru acasă, fără nicio investiție! Începeți imediat să câștigați bani, simplu, fără să dați bani, fără metode complicate! Doar lucrați pe internet, în timpul liber! Detalii mai multe oferim la adresa de email: [email protected]

anonimi sau nu,
21 iulie 2016
astia sunt oamenii

Haideti domnule, sau doamna! Sa fim seriosi! N-ati intalnit niciodata oameni care daca e alba ei spun cu nesimtire ca e neagra? Dar ghiocei care il ridica in slavi pe seful chiar daca nu cred niocio iota din ceea ce spun? Ca sa le fie lor bine si sa nu se lege nimeni de ei? Cu dreptatea mori in drum. Aici nu e vorba despre a spune sau a nu spune adevarul verde in fata, indiferent de repercursiuni si de posibilele represalii. E vorba despre demnitate. Unii o au, altii nu! Asta e viata, asta e societatea, astia sunt oamenii. Cu ei defilam....

Răspuns la: sincer!
Adăugat de : la evaluarea directorilor ati spus tot ce-ati scris aici?, 21 iulie 2016
d-na/d-le, ce va tot lamentati pe aici, ati fost la evaluarea directorilor? v-ati ridicat sa vorbiti cu dovezi asa cum scrieti aici, altfel ce...
Stan
21 iulie 2016
o sa primeasca FB!

Ca si pana acum! Puteti sa scrieti voi mii de comentarii, puteti sa participati la evaluarea directorilor, sa va dati peste cap, sa faceti orice! Nu doar ca va primi calificativul FB, dar va ramane si directoare cat vor muschii ei. Si stiti de ce? Pentru ca e cea mai buna directoare si cea mai buna femeie din lume, nu doar din invatamantul constantean. Asa considera subordonatii dansei, le place de Miha, sunt de acord cu ea si o vor in continuare la cârma scolii. Mai vreti ceva? Minoritatea se supune majoritatii, cei mai multi o iubesc neconditionat, iar ISJ-ul ce sa faca? Va tine cont de parerea majoritatii! Perfect legal, perfect constitutional si cum mai vreti voi. Traiasca Stan, directorul iubit!!!! Bleah....

Mai putin incoerent
21 iulie 2016
Mai bine

Daca tot aveti asa situatie buna financiar,de ce nu plecati din scoala,dna.Morar?!Am pleca si noi acasa mai repede de la consilii?nu sunt adept al lui Stan,mi-e indiferenta,dar intretineti o stare conflictuala care nu face bine scolii.Plecati dvs,pleaca sau nu Stan,asa o sa faceti mereu daca nu sunteti dvs.director.

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9365 secunde