Scandalurile care mocnesc în învățământul constănțean

1622

Prima ședință tehnică din  acest an școlar a directorilor unităților de învățământ preuniversitar din Constanța a debutat destul de dur, cu critici și reproșuri. 


Prefectul Claudiu Palaz s-a arătat deranjat de numeroasele scandaluri tranșate în presă legate de numirile de noi directori în școli pentru anul de învățământ 2011-2012. "Mi-aș fi dorit să țineți cont și de propunerile primarilor. Nu cred că au fost o imagine tocmai bună pentru ISJ discuțiile care au avut loc în anumite localități. V-aș ruga să depășiți culoarea politică a primarilor și să țineți aproape de ei, pentru că, vreți-nu vreți, nu sunteți independenți". Și ca o dovadă a bunei colaborări primar-director, prefectul Palaz a oferit exemplul școlii din Peștera.


"Nu mai vreau să ajungă conflictele dintre directori și primari pe prima pagină a ziarelor, dacă nu vrem să mai pățim rușinea de la bacalaureat, pentru care știu că nu sunteți vinovați", a afirmat prefectul, încheind cu îndemnul "vă rog să apelați la mine pentru că prefectul, poate nu știați, rezolvă multe probleme".


În replică, inspectorul general a afirmat că numirile care se fac sunt cu delegație. "În momentul în care se întâmplă o problemă, apar disfuncționalități, noi oricând putem să intervenim. Vor fi și numiri pe bază de concurs și atunci va fi mai trist când oamenii cu concurs nu-și vor putea face datoria", a declarat Aliss Andreescu.


Liderul de sindicat constănțean, prof. Ioana Purcărea, a ținut să mulțumească celor 28 de directori de instituții de învățământ care au sprijinit proiectul "Asigurarea Internă a Calității". A continuat cu rugămintea de a fi invitați la consiliile de administrație din școli și reprezentanții sindicatului: "Anul școlar 2011-2012 a început cu subfinanțare și mai mult de atât mai avem încă două lucruri de făcut: testele inițiale și foaia de parcurs. Probabil că o să ne mai ceară și o rovignetă. Munca este imensă în școli, iar colegii noștri au început deja să spună că e prea mult. Mai sperăm că cineva, cândva își va aduce aminte că omul de la catedră sfințește locul".
În cuvântul de deschidere au mai luat microfonul și ceilalți 17 sau 18 membri ai prezidiului, dar ne-au atras atenția doar câțiva prin concretețea speach-urilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Ce fraude se fac cu manualele la Constanța
Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce îi scrie Palaz lui Făgădău
Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Palaz l-a reclamat pe Tusac la DNA
Pagina a fost generata in 1.7907 secunde