Scandalul panourilor "perverse" din Constanța

2064
Scandalul panourilor

Articole de la același autor

Cu o săptămână înainte de marea sărbătoare a Învierii Domnului, în Timișoara, Iași, Craiova, Constanța și București au fost plantate panouri stradale având în centrul atenției un bebeluș purtând o banderolă pe care stă scris HOMOSEXUAL.
Finanțarea inițiativei care "promovează homosexualitatea" a fost oferită prin intermediul unui grant de către Norvegia, Liechten-stein și Islanda, și aprobată de Ministerul Finanțelor.
Și dacă la Timișoara au iscat aprige proteste, iar la Iași panourile chiar au fost date jos înaintea sărbătorilor, la Constanța, reprezentanții bisericii s-au abținut să se implice, pentru a nu da amploare unui subiect care ar fi întinat pregătirile pentru Sfintele Paști.
Acum, însă, Arhiepiscopia To-misului, prin preot Eugen Tănăsescu, dezavuează mesajul.

Poziția Arhiepiscopiei Tomisului
"S-ar părea că mai totdeauna, în perioada Paștelui sau a Crăciunului, mizeria umană încearcă să refuleze, să-și reclame dreptul la o sărbătoare a ei. Consider că este o poluare spirituală. Dacă am ajuns ca până și copilăria, mai rău, pruncia, s-o întinăm cu așa ceva înseamnă că nu mai suntem sănătoși la cap.
Să înțelegem că homosexuali-tatea este un dat natural și e ceva firesc, încă din pruncie? Cam aceasta sugerează panoul. Că nu este nici o alegere, dar nici o boală.
Este încă o dovadă că persistența într-un viciu te face să fii nefiresc.
Scriptura spune în epistola către romani că: «În nebunia minții lor, pe cei ce s-au îndărătnicit față de Dumnezeu, i-a lăsat după mintea lor nebună și aceștia au ajuns să schimbe rânduiala firii cu cea a contra firii. Și astfel încât să alerge bărbat cu bărbat și femeie cu femeie». O spune chiar și Sfântul Apostol Pavel.
Așa de tare s-a înrădăcinat viciul încât lor li se pare firesc că viciul a devenit ceva normal. Antonie cel Mare spune că vor veni vremuri în care cei nebuni vor zice de cei sănătoși că ei sunt nebuni pentru că nu sunt ca ei. Și atunci iată că viciul schimbă atitudinea, chiar și firescul vieții.
Un astfel de afiș este un atentat la morala publică. Există undeva definit că o lege nu poate să aducă ofensă moralei publice. Nu poți să elaborezi o lege sau să faci o acțiune care ofensează morala publică. Acum e drept că morala publică este o medie a moralelor particulare. Ce te faci când o societate a luat-o deja razna?
În primul rând este un atac la copilărie. Un atac la demnitatea copilului, pentru că nu-i poți pune eticheta de homosexual. Nu e demonstrat științific așa ceva.
În al doilea rând, se afirmă că «Nu este o alegere». Ba este o ale-gere, pentru că ai ales să ai acest stil de viață. Așa cum castitatea este aleasă de bună voie în mănăstiri, de către călugări, tot așa și stilul tău de viață este o alegere, nu-i un dat. Nimeni nu te obligă. Că nu te poți stăpâni, e cu totul altă problemă și dovedește că este o boală.
În al treilea rând, mi se pare și o jignire adusă celor care sunt sănătoși din punct de vedere intim. Pentru că afișul se încheie cu interogația «Eu sunt. Tu?». Adică eu ce ar trebui să fac? Să mă simt oaia neagră a lumii? Adică au ajuns cei sănătoși să fie luați la întrebări de către cei bolnavi? Este o jignire a logicii. Eu sunt bolnav. Tu ce mai aștepți? Foarte rău că ești așa. Revino-ți!
Aceasta nu este sensibilizare, ci mai degrabă jignire. Sensibili-zare este atunci când încerci să te îndrepți și spui că nu poți și reclami un ajutor, un parteneriat. Dar când în mod public și ostentativ jignești o majoritate - să sperăm că nu devenim minoritate - e clar că nu e ceva în regulă la tine. Din păcate, libertățile acestea prost înțelese surpă logica societății", ne-a declarat preotul Eugen Tănăsescu.

"Spațiul public nu este spațiu religios!"
Invitat, în urmă cu ceva timp, la o televiziune, Cristian Branea, managerul proiectului din cadrul organizației PSI Romania, a încercat să demonstreze că orientarea sexuală nu este o boală sau o alegere.
"Este o campanie de educare, de combatere a atitudinilor homo-negative. Abordăm două mari teme, anume faptul că homose-xualitatea nu este o boală și nu este o alegere, deci un păcat. Este un mesaj de bun simț, spunem noi", susține Cristian Branea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu plec la alt partid!"
Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : "Aveți puțintică răbdare!"
Pagina a fost generata in 1.0144 secunde