Scandalul manualelor greșite, Editura Didactică se spală pe mâini

213
Scandalul manualelor greșite, Editura Didactică se spală pe mâini - elevi138959976213909210961401691-1535093738.jpg

Articole recomandate

După ce profesorii au semnalat presei greșelile, unele flagrante, dintr-un manual de geografie, Editura Didactică și Pedagogică se face că plouă. Un comunicat al instituției laudă performanțele celor care au lucrat la manualul de clasa a VI-a, pentru ca abia la final să-și exprime "speranța" că "astfel de erori regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente." Asta în condițiile în care 148.000 de manuale greșite sunt deja distribuite în țară. 


Cea mai flagrantă eroare din manualul de Geografie pentru clasa a VI-a este confuzia între Drobeta Turnu Severin și Turnu Măgurele. Municipiul din Mehedinți a căpătat, pe hartă, titulatura muncipiului din Teleorman. De asemenea, potriviti hărților prezentate de hotnews.ro, Marea Moartă este pusă în locul Mării Roșii. Alte greșeli, relativ minore, dar numeroase, sunt legate de ortografierea unor denumiri.


La scurt timp, Editura Didactică și Pedagogică, cea care a tipărit manualul unic, fără alternativă, a dat un comunicat în care pare să eludeze pur și simplu greșelile și insistă aupra calității profesionale a colectivului care a elaborat manualul. Abia în final, se spune că "există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a (numărul se referă la TOATE MANUALELE, nu strict la cel de Geografie - N.R.), iar conducerea Ministerului Educației Naționale, precum și cea a Centrului Național de Evaluare și Examinare și cea a Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente.


Referitor la manualul în cauză, directorul Editurii Pedagocice, Maria Nistor, spune că toate cele 148.000 de exemplare din manualul de geografie sunt deja de două luni la inspectoratele școlare, așa că nu este clar cu ce ar mai putea ajuta corectarea variantei digitale. "Vom avea o discuțíe pe această temă și vom încerca găsirea unei variante optime de implementat," a afirmat directoarea EDP într-un dialog cu părinți interesați de subiectul manualelor cu greșeli.


Din acest an școlar, Ministerul Educației nu mai organizează licitații pentru manuale, ci toate vor fi elaborate și tipărite de Editura Didactică și Pedagogică, pe care o are în subordine. Potrivit unei analize hotnews.ro, decizia ar fi ilegală, fapt certificat și de o decizie a Curții Constituționale, de care Ministerul Educației n-a ținut cont.


sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3111 secunde