€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Scandalul de la Muzeul de Istorie. Puiu Hașotti îl desființează pe Constantin Scurtu!

Ştire online publicată Vineri, 13 Februarie 2015. Autor: Ana FULAȘ IONESCU
Scandalul legat de organizarea concursului pentru șefia Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța nu a încetat. Amintim că, luna trecută, Gabriel Custurea a fost desemnat câștigător în fața contracandidatului său, dr. Constantin Scurtu, directorul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I“, filiala Constanța.

Constantin Scurtu a contestat imediat rezultatul concursului, invocând faptul că nu a avut parte de o atmosferă relaxată și nu s-a bucurat de același tratament aplicat contracandidatului său, Gabriel Custurea. „Pe domnul Puiu Hașotti l-am simțit contracandidatul meu 100%”, a acuzat Scurtu.

La rândul său, deputatul UNPR Florin Gheorghe a solicitat ministrului Culturii, Ioan Vulpescu, să nu valideze rezultatul examenului pentru funcția de director de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pe motiv că Puiu Hașotti „ar fi deturnat” concursul: „Nu am putut să rămân pasiv, pentru că acest concurs a fost deturnat chiar cu concursul senatorului Puiu Hașotti, unul dintre cei care, până mai ieri, se bătea cu pumnii în piept că luptă pentru depolitizarea funcțiilor politice”.

După poziția adoptată de deputatul Florin Gheorghe, nu a întârziat reacția senatorului. Puiu Hașotti a declarat, ieri, că a participat la acest concurs împreună cu alți oameni de cultură și nu comentează elucubrațiile unor oameni pe care nu-i cunoaște. Mai mult, Hașotti a spus că „Florin Gheorghe se pricepe la cultură tot atât cât mă pricep eu la ghicitul în stele!”.

Cât despre candidatul pentru funcția de director al MINAC, dr. Constantin Scurtu, senatorul Puiu Hașotti a afirmat că „domnul Scurtu ar fi fost omul cel mai nepotrivit pentru șefia MINAC. Este o opinie personală și nu eu sunt cel care l-am descalificat. El s-a descalificat singur, pentru că prestația sa a lăsat de dorit!”.

Potrivit declarațiilor lui Hașotti, din comisie au făcut parte academicianul Răzvan Theodorescu și cel mai mare expert român în muzeografie, prof. Ion Opriș. „Acești oameni nu puteau fi influențați de nimeni! Domnul Scurtu a făcut o contestație care i-a fost respinsă! Acest candidat nu știa măcar câte etaje are Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța!”, a punctat, decisiv, Hașotti.

Mai mult, subliniază Hașotti, domnul Scurtu „nici măcar nu știa că epoca modernă și contemporană reprezintă 40% din suprafața expozițională. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut de la înființarea lui și până în prezent doar arheologi pentru că patrimoniul acestui muzeu ca întindere și valoare reprezintă peste 90% arheologie!”.   

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9099 secunde