Scandal pe traseul Școala nr. 1 Tuzla / Liceul Deleni. Elev transferat pe baza unei simple hârtii. Să se sesizeze Inspectoratul Școlar și Poliția!

Miercuri, 11 Octombrie 2017, 10:53
13622
Caz incredibil petrecut într-o școală constănțeană. Un elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 Tuzla a fost transferat la o altă școală din județ, mai precis Liceul Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" Deleni, transferul făcându-se, conform spuselor mamei elevului, doar în baza unei simple cereri, și aceea completată de o altă persoană, nici măcar unul dintre părinți!

Este vorba despre elevul C.A.G. (îi protejăm identitatea, speța fiind una delicată), iar despre situația sa, am mai scris în câteva ediții anterioare. Pe scurt, mama sa, Ionela G., are o hotărâre judecătorească, definitivă, prin care îi este încredințat copilul, însă minorul este ținut de tată, alt proces fiind încă pe rol. 


CITEȘTE ȘI: Șeful ISJ, Petrică Miu: "La transfer, trebuie să fie prezenți ambii părinți și să aibă documentele necesare!"Revenind la subiectul zilei, "Cuget Liber" solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Poliției să se sesizeze și să facă lumină în acest caz.

Conform informațiilor furnizate de un director de școală constănțean, la transferul unui elev dintr-o școală în alta este obligatoriu ca la dosar să se regăsească acte importante, precum certificatul de naștere în original, buletinele de identitate ale părinților și cererea completată de părinți.

În cazul minorului C.A.G., transferul s-a realizat doar pe baza cererii depuse de tată, dar completată de o terță persoană! Nu cumva este uz de fals în acte publice? Un examen grafologic poate dovedi dacă cererea a fost făcută sau nu de părinte.

Cum explică situația directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Tuzla, ce spune directorul Liceului Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" Deleni, care este opinia Inspectoratului Școlar Județean Constanța?

Pe larg despre acest subiect, în ediția de mâine a ziarului nostru.Pagina a fost generata in 0.2758 secunde