Scandal pe traseul Școala nr. 1 Tuzla / Liceul Deleni. Elev transferat pe baza unei simple hârtii. Să se sesizeze Inspectoratul Școlar și Poliția!

13753
4

Articole de la același autor

Caz incredibil petrecut într-o școală constănțeană. Un elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 Tuzla a fost transferat la o altă școală din județ, mai precis Liceul Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" Deleni, transferul făcându-se, conform spuselor mamei elevului, doar în baza unei simple cereri, și aceea completată de o altă persoană, nici măcar unul dintre părinți!

Este vorba despre elevul C.A.G. (îi protejăm identitatea, speța fiind una delicată), iar despre situația sa, am mai scris în câteva ediții anterioare. Pe scurt, mama sa, Ionela G., are o hotărâre judecătorească, definitivă, prin care îi este încredințat copilul, însă minorul este ținut de tată, alt proces fiind încă pe rol. 


CITEȘTE ȘI: Șeful ISJ, Petrică Miu: "La transfer, trebuie să fie prezenți ambii părinți și să aibă documentele necesare!"



Revenind la subiectul zilei, "Cuget Liber" solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Poliției să se sesizeze și să facă lumină în acest caz.

Conform informațiilor furnizate de un director de școală constănțean, la transferul unui elev dintr-o școală în alta este obligatoriu ca la dosar să se regăsească acte importante, precum certificatul de naștere în original, buletinele de identitate ale părinților și cererea completată de părinți.

În cazul minorului C.A.G., transferul s-a realizat doar pe baza cererii depuse de tată, dar completată de o terță persoană! Nu cumva este uz de fals în acte publice? Un examen grafologic poate dovedi dacă cererea a fost făcută sau nu de părinte.

Cum explică situația directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Tuzla, ce spune directorul Liceului Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" Deleni, care este opinia Inspectoratului Școlar Județean Constanța?

Pe larg despre acest subiect, în ediția de mâine a ziarului nostru.



Comentează știrea

nenea
11 octombrie 2017
fîs

"Conform informațiilor furnizate de un director de școală constănțean, ..." - mai bine intrebati o secretara. Va informa mai corect.

Imperator
11 octombrie 2017
Discriminare

In Romania nimeni si nimic nu se face drept pentru cei simpli..numai ciumpalaci cu pile si relatii au cuvant de spus. Rusine

Daca
11 octombrie 2017
ati citi legislatia, ar fi bine

Art.155 (4) Transferul elevilor in timpul anului școlar se poate efectua, în mod excepțional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situații: b) la schimbarea domiciliului părinților......... Din rofuip citare. Deci, un părinte (tatăl la care se afla) îl mută. Mama face scandal. Nu s-au înțeles. Școala primitoare nu cere o roabă de acte. Dacă părintele prezintă un buletin cu domiciliu prin zona și face cerere e in regula. Nu se cer copii după buletinele tuturor neamurilor. Școala de la care pleacă da un aviz (pozitiv sau negativ tot aia e) și gata. Dacă se cearta părinții pe alocație sau altceva asta nu înseamnă că povestea e știre de scandal. Chiar nu mai găsiți subiecte legate de educație? Vedeți că a apărut la MO ceva legislație legata de salarizarea în educație. Ia studiați acolo, ăla subiect.

Tot fas
12 octombrie 2017
Legal

Acum directorii și inspectorul vor zice ce e "corect" :))) D-le Mihalache, ia ROFUIP-ul în brate și-o sa vezi ca zgârii niște vieți ale oamenilor aiurea. Copilul poate fi înscris și mutat destul de ușor când și unde vrea. Cererea se aproba ușor etc. Schimbi domiciliu, depui cerere, adică acea foaie de care zici matale. Se aproba, aduci și completezi dosarul cu copii după acte. Dosarul îl poate face oricine. Între timp părintele poate face ce dorește, îl poate tine câteva zile și acasă pe copil, poate e bolnav :), îl poate duce la munte sau duce la școală unde are domiciliul. Nimeni nu va da copilul afara ca nu are dosarul complet!!! Secretara va tot suna și va insista, sa se aducă actele.Faceți dintr-o cearta conjugala, o problema în care implicați oameni aiurea, iar directorii și Miu fac pe zânele bune acum. Asa e sistemul, asa se poate proceda. Cauta și data un subiect mai acătării și nu mai face furtună într-un pahar cu apa. Părinții aceia se vor certa și pe strada, nu doar la școală pentru copil. Sa vezi știre când o fugi unul în străinătate cu copilul :)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2949 secunde