Scandal monstru la Teatrul "Oleg Danovski"

7543
76
Scandal monstru la Teatrul

Articole de la același autor

Acuzații grave au fost aduse, în cursul zilei de ieri, conducerii Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța.

Într-un comunicat semnat de "artiști ai TNOB" (este lesne de înțeles de ce oamenii au preferat să-și păstreze anonimatul) și transmis către "Cuget Liber", sunt ridicate probleme destul de grave și supărătoare care îi vizează în primul rând pe directorul teatrului, Daniela Vlădescu, și în al doilea rând pe consilierul artistic Ștefan Ignat.
Așa își încep nemulțumiții lozinca. "În teatrul nostru, cântă și dirijează mulți japonezi de o calitate artistică mediocră. Aceștia plătesc la negru conducerii instituției să cânte și să dirijeze în teatrul nostru. Plata artiștilor teatrului pentru deplasări în țară este întotdeauna diurna de 10 lei / zi, bani care nu ajung nici pentru sandvișurile necesare drumului", se precizează în comunicat.
Directorul teatrului, Daniela Vlă-descu, infirmă însă aceste acuze și mai mult decât atât, precizează foarte clar că, prin lege, diurna este de 13 lei pe zi, iar artiștii au oricum mesele asigurate când merg în deplasare.

"Un director artistic arogant și nesimțit"
"De la începutul anului, Daniela Vlădescu a angajat un director artistic, Ștefan Ignat, care desigur este plătit potrivit funcției. Acesta se comportă ca și cum opera ar fi moștenirea sa de familie, amenințând pe toată lumea și impunându-și punctul de vedere cu orice preț.
Ceea ce-l face incompatibil cu funcția este faptul că, fiind angajat al teatrului, acesta cântă în spectacolele operei, fiind plătit pentru fiecare spectacol cu onorarii deloc de neglijat ca sumă" - o altă problemă ridicată în comunicat.
"Sunt niște aberații și nu am ce să răspund la așa ceva. Îmi pare rău că există oameni atât de răi și, în loc să își vadă de treaba lor, împroșcă cu noroi. Ștefan Ignat este deocamdată consilier artistic pentru că nu avem un director artistic în teatru și trebuia să aducem un om care e profesionist și cunoaște cu adevărat sarcinile acestei meserii", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniela Vlădescu.

Instituția operei, centru de îngrijire pentru căței și pisici?
Cel de-al treilea aspect pe care l-au semnalat cei din comunicatul amintit este acela al animalelor. Potrivit sursei, în Teatrul Național de Operă și Balet Constanța, unde angajații, soliști vocali și instrumentiști au plămânii atât de sensibili și solicitați, părul pisicilor și cățeilor care locuiesc în operă creează disconfort.
"Excrementele miros până la intrarea în operă, așa că înainte de fiecare spectacol personalul folosește spray de cameră ca spectatorii să reziste și să facă față unui spectacol întreg", se arată în comunicat.
Ajunși la fața locului, nu am găsit nici excremente și nici animale prin instituție. Daniela Vlădescu spune că este un singur câine în afara instituției, care nu deranjează pe nimeni, și care într-adevăr, iarna se mai adăpostește la intrarea în instituție. Nu există însă pisici sau alte animale.
"Sunt obosită de răutate și de astfel de acuzații mincinoase și sper că fiecare o să își spele păcatele și o să le plătească pe toate", ne-a precizat Daniela Vlădescu.

Comentează știrea

76 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 
din teatru
20 iunie 2012
e timpul plecarii!

da, e nebuna Cetali, dar nu despre ea e vorba, ci despre escrocheriile lui Vladescu, chiulangioaoica, bisnitara, dilatanta si mincinoasa. a venit aici lingand talpi la cjc si apoi s-a intors impotriva lor cand au decis s-o dea afara. a distrus un teatru serios, a distrus un repertoriu si a distrus o traditie. sa plece mai repede! d-l ministru, gata! terminati cu mizeria si lasati arta libera si constanta aerisita de venetici cu ifose si figuranti.

Din strada
21 iunie 2012
Khmerii rosii recidiveaza ?

Pentru mine,Teatrul Oleg Danovski este doar o statie de autobuz(prima de la Irish Pub). Recunosc,sunt un betiv ordinar si un manelist inrait.Eu nu sun un om de cultura ca domnul Mazare sau ca domnul Nicusor Constantinescu,de exemplu. Dar intreb si eu ca doar nu dau cu paru'.Acest scandal a izbugnit in ziua cand culturnicul nostru Hasotti se pregateste sa ocupe un scaun la Ministerul Inculturii si la cateva zile dupa ce noua conducere a Judetenei de partid, PCR Constanta,a fost confirmata in functie.Sa fie oare o simpla intamplare ? V-am intrebat si eu ca doar n-am dat cu paru'.

atentie mare la cuvinte
21 iunie 2012
propun trimiterea in judecata pt calomnie in spatiul public

De aici, se pare că directorul TNOB a început să înțeleagă cine este autorul acestor texte, precizând că ea crede că Roxana Cetali a reușit să compună toate aceste "minciuni". "Nu vreau nici să spun ceva rău despre ea, însă aceasta este un om bolnav. Aici cineva a fost facut bolnav si mincinos in spatiul public. e un motiv suficient pt ca cea care a insultat sa fie acuzata la tribunal pt calomnie.

gigi chiru
21 iunie 2012
adevarul

in sfarsit apare adevarul despre aceasta individa comunista

dorel
21 iunie 2012
teatru

Ptr.nr.2. Nu puteai sa gresesti mai mult. Daca cele 2 creaturi s-ar fi interesat de viata culturala a Constantei,cu marile talente pe care le are constanta,ar fi trebuit sa ocupam locul1 pe tara. aceste creaturi ingrate nu se gindesc decit la buzunarele lor . de fapt indolenta constantenilor le da posibilitatea sa ramina la putere. ce sa facem? deviza constanteana"pachete multe si gratis,burta cit mai mare,munca "IOC"

Andreea
21 iunie 2012
Frustratilor

Sa fii director nu e un lucru usor. Femeia asta nu castiga nimic !! Doar isi mananca nervi si zilele cu frustrati ca voi... sa va fie rusine!! i felicitari doamna Vladesc pentru tot ceea ce faceti !!!!

trecator
21 iunie 2012
deductie logica

Din ce citesc aici, profesionistul-adjunct n-a venit sa faca treaba ci sa se imbogateasca, daca ia si salar si onorariu pe fiecare spectacol si se si distribuie singur in ele. Asa o fi?

corist
21 iunie 2012
noi suntem sacrificatii

Daniela vladescu si-a reglat conturile cu nicusor constantinescu si cu mazare sacrificand teatrul si viitorul nostru!!!!!!!!!

Constantean
21 iunie 2012
Blestem

O fi blestemul Maestrului Oleg Danovski? Cum sa nu ii joci repertoriul, dar sa platesti in loc pe bani grei coregrafi slabuti veniti pe pricopseala rapida la Constanta???

vero
21 iunie 2012
esti o mincinoasa

Cum nu exista caini si pisici in teatru? Chiar atata demnitate nu ai doamna Vladescu, minti sute de oameni in fata?O stie si publicul, dar mai ales noi angajatii !

76 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3014 secunde