Scandal la Vulturu. Primarul îl face impostor pe directorul școlii!

Luni, 17 Octombrie 2011, 19:06
13454
Ieri dimineață, în fața Școlii din localitatea Vulturu, a avut loc un protest la care au participat atât cadre didactice, cât mai ales părinți nemulțumiți de prestația noului director, acuzat că a instaurat teroarea în instituția de învățământ.

Protestatarii au cerut demisia profesorului Floricel Geodoiu, director numit cu data de 1 septem-brie 2011 la unitatea din Vulturu și titular la catedra de educație fizică a Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova.

Prof. Geodoiu a fost detașat în interesul învățământului, pentru a o înlocui pe fosta directoare, ieșită la pensie, și care este mama actualului primar din Vulturu, Eugen Marius Berbec.

"Este o măsură politică!"

Din discuția purtată cu primarul Berbec, acesta presupune că atitudinea directorului ar avea drept cauză și faptul că nu a fost dorit la conducerea școlii, primarul propunând o învățătoare.

"Toate cadrele didactice din școală sunt timorate și amenințate. În calitate de primar, susțin părinții atâta timp cât la mijloc sunt copii nevinovați. A venit ca un impostor să deschidă anul școlar direct pe 12 septembrie și cred că nici nu avea decizia semnată la acea dată. Între 1 și 12 septembrie, nici n-am avut cu cine discuta, iar acum vine câte o oră pe zi și are o atitudine de respingere. Există o tensiune în școală care se răsfrânge asupra actului educațional, iar copiii povestesc părinților că sunt timorați. Consider decizia Inspectoratului Școlar Județean Constanța ca fiind ilegală și încalcă prevederile Legii Educației nr. 1/2011", ne-a declarat Eugen Berbec.

Același primar a declarat, pentru "Cuget Liber", că a fost depus la Consiliul Local Vulturu un memoriu anonim aparținând cadrelor didac-tice, dar care nu vor să suporte con-secințele din partea ISJ, iar 26 de părinți au depus o petiție la Inspec-torat. În același timp, primarul a depus o sesizare la Instituția Prefec-tului județului Constanța și e con-vins că lucrurile nu vor rămâne așa.

"Nu ne jucăm cu numirile"

De cealaltă parte, consilierul de imagine al ISJ Constanța, Maria Moga, a declarat că se cunosc nemulțumirile comunității din Vulturu și că inspectorul general prof. dr. Aliss Andreescu a purtat o discuție cu primarul localității, pentru a-i explica situația.

"Oricât am vrea să avem o relație bună cu autoritățile, nu putem încălca legea. Nu ne jucăm cu numirile oamenilor, iar directorului nu avem ce-i reproșa. Ba mai mult, apreciem că prof. Geodoiu și-a însușit deja fișa postului, prin rezolvarea problemelor care trenau. Cu sprijinul ISJ, a reușit achiziționarea de mobilier și astfel a putut desfășura toate cursurile în program de dimineață, ceea ce poate favoriza obținerea autorizației de funcționare".

În final, inspectorul Maria Moga și-a exprimat speranța că, așa cum la Lumina și Hârșova s-a ajuns la o înțelegere cu primarii în ceea ce privește numirea directorilor de unități școlare, același lucru să se întâmple și la Vulturu. Totodată, a precizat că, la concursul ce va fi organizat pentru funcția de director, poate participa orice cadru didactic cu studii superioare de lungă durată.

Părinții se declarau, totuși, ieri, hotărâți să nu se lase până ce nu vor reuși să-l schimbe pe cel care a adus teroarea și teama în școala de la Vulturu. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2874 secunde