Scandal la Vulturu. Primarul îl face impostor pe directorul școlii!

13608
172
Scandal la Vulturu. Primarul  îl face impostor pe directorul școlii! - sediuisj-1318867566.jpg

Articole de la același autor

Ieri dimineață, în fața Școlii din localitatea Vulturu, a avut loc un protest la care au participat atât cadre didactice, cât mai ales părinți nemulțumiți de prestația noului director, acuzat că a instaurat teroarea în instituția de învățământ.

Protestatarii au cerut demisia profesorului Floricel Geodoiu, director numit cu data de 1 septem-brie 2011 la unitatea din Vulturu și titular la catedra de educație fizică a Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova.

Prof. Geodoiu a fost detașat în interesul învățământului, pentru a o înlocui pe fosta directoare, ieșită la pensie, și care este mama actualului primar din Vulturu, Eugen Marius Berbec.

"Este o măsură politică!"

Din discuția purtată cu primarul Berbec, acesta presupune că atitudinea directorului ar avea drept cauză și faptul că nu a fost dorit la conducerea școlii, primarul propunând o învățătoare.

"Toate cadrele didactice din școală sunt timorate și amenințate. În calitate de primar, susțin părinții atâta timp cât la mijloc sunt copii nevinovați. A venit ca un impostor să deschidă anul școlar direct pe 12 septembrie și cred că nici nu avea decizia semnată la acea dată. Între 1 și 12 septembrie, nici n-am avut cu cine discuta, iar acum vine câte o oră pe zi și are o atitudine de respingere. Există o tensiune în școală care se răsfrânge asupra actului educațional, iar copiii povestesc părinților că sunt timorați. Consider decizia Inspectoratului Școlar Județean Constanța ca fiind ilegală și încalcă prevederile Legii Educației nr. 1/2011", ne-a declarat Eugen Berbec.

Același primar a declarat, pentru "Cuget Liber", că a fost depus la Consiliul Local Vulturu un memoriu anonim aparținând cadrelor didac-tice, dar care nu vor să suporte con-secințele din partea ISJ, iar 26 de părinți au depus o petiție la Inspec-torat. În același timp, primarul a depus o sesizare la Instituția Prefec-tului județului Constanța și e con-vins că lucrurile nu vor rămâne așa.

"Nu ne jucăm cu numirile"

De cealaltă parte, consilierul de imagine al ISJ Constanța, Maria Moga, a declarat că se cunosc nemulțumirile comunității din Vulturu și că inspectorul general prof. dr. Aliss Andreescu a purtat o discuție cu primarul localității, pentru a-i explica situația.

"Oricât am vrea să avem o relație bună cu autoritățile, nu putem încălca legea. Nu ne jucăm cu numirile oamenilor, iar directorului nu avem ce-i reproșa. Ba mai mult, apreciem că prof. Geodoiu și-a însușit deja fișa postului, prin rezolvarea problemelor care trenau. Cu sprijinul ISJ, a reușit achiziționarea de mobilier și astfel a putut desfășura toate cursurile în program de dimineață, ceea ce poate favoriza obținerea autorizației de funcționare".

În final, inspectorul Maria Moga și-a exprimat speranța că, așa cum la Lumina și Hârșova s-a ajuns la o înțelegere cu primarii în ceea ce privește numirea directorilor de unități școlare, același lucru să se întâmple și la Vulturu. Totodată, a precizat că, la concursul ce va fi organizat pentru funcția de director, poate participa orice cadru didactic cu studii superioare de lungă durată.

Părinții se declarau, totuși, ieri, hotărâți să nu se lase până ce nu vor reuși să-l schimbe pe cel care a adus teroarea și teama în școala de la Vulturu. 

Comentează știrea

172 comentarii. Pagina 1 din 18. Click pe pagina dorită : 1 2 ...18 
Profu de serviciu!
18 octombrie 2011
...teroristul Floricel!

...nici nu stiam ca Floricel geodoiu a ajuns ,,director,, la Vulturu! ...Tare stire!...si mai ales ca este acuzat de ...teroare! In cazul de fata sunt cateva aspecte de analizat: 1. Teroarea lui Floricel. Acest profesor a mai fost director prin Harsova si peste tot a fost acuzat de teroare. De ce? Pentru ca cerea aplicarea Regulamentului scolar ,,la sange,,! Fara discriminare. Este de inteles ca nu este dorit la Vulturu. Nu stiu care este situatia din scoala de acolo, dar daca s-a implicat si primarul, fiul fostei directoare, imi imaginez ca Vulturul este dominat de ,,famiglia,,. Mama director, fiul primar, poate si alte neamuri puse la locuri caldute...nu este exclus ca varianta primarului la conducerea scolii sa fie o nepotica! ..si cred ca asa este! Atunci Floricel le-a stricat planurile! Ca sa iasa cu fata curata din tarasenia asta, primarul trebuia sa invoce ,,autonomia locala,, din legea invatamantului care ii confera atributii sporite in gestionarea institutiilor de pe raza comunei. 2. politica ISJ de a plimba oamenii de colo-colo si ai pune in situatii penibile. Nu ma mira ca inspectorii astia csot de fiecare data castanele din foc cu mana altora. Daca nu s-a putut intelege cu ,,Mama,, si poate nici cu ,,Fiul,, cum rezulta din problemele vechi de la scoala din Vulturu, ISJ-ul a jucat cartea directorului adus din alta parte. ...Asta da dictatura! ..impunerea unui director de aiurea! Daca era intelegator, Inspectoratul putea numi un director cu acordul primariei, adus chiar si din.... Burundi! Numai sa fie si primarul de acord. Sa i se dea si lui putina satisfactie si sa se implineasca si principiul autonomiei locale si scolare.... Prin aceste practici scolile noastre vor fi ravasite de tot felul de lupte intestine care fac mare rau copiilor, iar unii profesori, cu bune intentii, cum este si cazul lui Floricel, sunt pusi in situatii de tot ..rahatul.

Petre
18 octombrie 2011
Klan-ul Butoane de la ISJConstanta ...

...a ucis orice boare de reforma in sistem . Numirile , in toate cazurile , au fost facute , pe criteriul apartenentei catindatilor directori , la reteaua spagii , aflata acum la butoane in inspectorat . A se vedea numai , cate sute de posturi , au disparut din sistem , in ceata produsa de Gevat , Andreescu et comp. , numai anul acesta . Directorii impusi de famiglia de la ISJ , sunt complicii potriviti pentru asta lucratura ...

NEICA NIMENI
18 octombrie 2011
MAFIA DIN COMUNA VULTURU

CLANUL BUTOANE EXISTA LA VULTURU DE 20 SI CEVA DE ANI IAR DACA ACUM SA GASIT CINEVA SA LE SPUNA CA AJUNGE CU PROSTEALA SI MANIPULAREA CU JAFUL SI INPARTEALA DUPA CUM VOTEZI NU LE MAI CONVINE. ACUM CA TOT NE SPALAM RUFELE PE LA TV SI PE UNDE APUCAM SPUNETI SI CATI BANI ATI SUTIT CU MAMA SI SECRETARA CARE SE PLANGE CA A FOST UMILITA CAND IA VAIIIII MAMA IEI CATI AU INTINSO PE UN SAC DE GRAU SI PE O STICLA DE VIN. MAMICILOR LASATI OAMENI CONPETENTI SA VA EDUCE COPII NU CEI CARE CONFUNDA SCOALA CU CARCIUMA. CONDOLEANTE ,,FAM,, INEGRITE

anonim
18 octombrie 2011
scandal de la vulturu

e foarte usor sa jignesti, dar este foarte greu sa fii om . Pana acum doamna fosta secretara era o laudata a satului prin munca care a depus-o de-a lungul carierei ei si acum jignita .A muncit oriunde pentru a-si intretine familia si a luptat cu tot ca o leoaica dar nu a facut rau niciunei familii sau persoane . Sa-i fie rusine celui care a scris vorbe urate la adresa ei Nu stim sa fim realisti .Rautatea a determinat sa vorbeasca orice .

mamica
18 octombrie 2011
scandal de la vulturu

da asa este .A muncit si la circiuma si la casarie dar nu s-a vandut pe nimic .Cine a scris acest mesaj sa-si vada de gunoiul lui , dar nu si-l vad niciodata . Aceasta doamna a muncit mult pentru aceasta meserie si in toti acesti ani de invatamant nu a fost decat ludata satului pentru munca in fata copiilor. Eu as dori ca si copilul meu sa ajunga sa mi-l invete dansa . Este de laudat nu de criticat.De ce acesti oameni rai nu vad realitatea si scomonesc numai rele la adresa unui om.L-AS INTREBA PE CEL CARE A SCRIS DACA ARE COPII PE MANA DANSEI ,, ca sa-i cunoasca calitatile si darul pe care-l are .Sa ne gandim ca toate ni se intorc si tot raul se napusteste asupra copiilor nostri , dar nici atunci oamenii acestia rai nu realizeaza ca toate sunt date de sus de la bunul Dumnezeu . Sa-ti fie rusine

un om cu suflet mare
18 octombrie 2011
scandal de la vulturu

Pana acum se auzise ca va fi directoare , fosta doamna secretara si chiar se bucura aproximativ tot satul , cum poti sa jignesti un om care ajunge undeva sus prin puterile lui . Este de apreciat felul in care a muncit si cum s-a ridicat . Este strigator la cer cand nu stim sa apreciem un om cat de omenoasa este cu tot satul , cat de respectuoasa si cat de laudata este de sat . Nu am cuvinte sa ma exprim la adresa celui care a jignit-o , dar eu o sfatuies tina capul sus , sa treaca cu bine peste tot si peste toate si ca doamna Berbec FORMAT UN OM CU CARE NE MANDRIM . Felicitari doamna Carmen pentru cine sunteti sa va dea Dunmezeu puterea sa treceti peste toate cu capul sus . De oamenii rai va avea Dumnezeu grija. Toate la timpul lor le vor primii sa nu va face-ti griji .

NEICA NIMENI
18 octombrie 2011
MAFIA DIN COMUNA VULTURU

CRED CU TARIE IN BUNUL DUMNEZEU CA LUCRURILE NU VOR RAMANE DUPA CUM DORESTE UNII PUPINCURISTI CARE O SUSTIN PE carmelus SI MAFIA DIN VULTURU IN FRUNTE CU BERBEACA DACA NU MA INSEL CRED CA TU ESTI UNUL CARE BENIFICIEZI DE PRIVILEGII SI ACUM AI INCEPUT SA COMENTEZI SI SA PLNGI CA PERDETI TEREN PENTRU ALEGERI. DA A MUNCIT SI LA CASARIE SI SA TAVALIT SI CU STROESCU SI CU HALEP SI CAND SA STRICAT BRINZA APLECAT CU COADA INTRE PICIOARE LA GICUTA UNDE SE FRECA CU SOFERI DE LA I.A.S PE UN SAC DE GRAU ,DUPA CARE SA MUTAT LA SCOALA UNDE A INCEPUT SA FACA MULTE TREBURI MURDARE ,,fam,, BERBEC SI DIN CAUZA ASTA O SUSTINE BERBEACA . DACA CREZI CA A AJUNS PE PICIOARELE EI SUS TE INSELI MAI BINE INTERESEAZATE CE JAPITA A FOST SI ESTE. VOI REVENI CU ARGUMENTE LA CE AM SCRIS SI CU IMAGINI DACA ESTE CAZUL SA TE CONVINGI CE USA DE BISERICA ESTE carmelus CARE CREZI TU CA IA A AJUNS SUS FARA SA FACA CONPROMISURI SI FARA SA CALCE PE CADAVRE. CONDOLEANTE PUPINCURISTILOR SI CLANULUI BERBEC.

mamica
18 octombrie 2011
scandal de la vulturu

acestia care au scris sunt oameni care vor sa va denigreze dar nu-i nimic asta o fac de-o viata cu toata lumea nu numai cu dumneavoastra , poate candva v-au laudat erati apreciata lor si acum cos de gunoi asta e , lasa-ti sa-si faca damblaua ce treaba are serviciu pentru care a-ti muncit sa-l castigati cu murdariile lor , a-ti muncit pentru familie si indiferent ce a-ti facut sau nu a-ti facut asa se aude de toata lumea ca face cand lucreaza la patron astea sunt lucruri nefondate , pana acum nu s-au auzit ,chiar acum ?

NEICA NIMENI
18 octombrie 2011
MAFIA DIN COMUNA VULTURU

UITE DACA VREI SA VEZI CUM A AJUNS CU ADEVARAT ,,doamna,, carmelus UNDE ESTE AM SA POSTEZ PE NET UN FILMULET. CONDOLEANTE PUPINCURISTEI NEGRE DE OFTICA. CARMELITOOOOOOOOOOOOOO

roxana
18 octombrie 2011
scandal la vulturu

face-ti ce vreti . Eu mi-am spus parerea . Nu trebuie sa va suparati. Toate lucrurile se vor rezolva mai devreme sau mai tarziu pentru fiecare in viata. Asta poate spuneti acum la nervi si cred ca sunteti intru-un fel suparati pentru toate problemel care s-au ivit in scoala dar nu credeti ca actionati prea dur la adresa unei persoane care a stat poate prea mult langa aceasta fam Berbec, poate ea nu este vinovata , a fost subalterna lor si a trebuit sa faca ca ei . Fiecare are partea lui de vina dar cei mai vinivati sunt ei Berbecii de ce judecati asa dur lucrurile ?pentru ca rau poti face imediat sau la nervi poti spune orice si apoi regreti

172 comentarii. Pagina 1 din 18. Click pe pagina dorită : 1 2 ...18 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5633 secunde