Scandal la școala din Agigea. Fosta directoare va ataca în instanță decizia ISJ

Marţi, 26 Mai 2015, 18:37
2049
Ieri, primarul localității Agigea, Cristian Cîrjaliu, era indignat peste măsură de răspunsul primit din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța în urma scandalului iscat prin demiterea prof. Doinița Sârbu din funcția de director al Școlii Gimnaziale

"Ion Borcea" din localitate.

La începutul acestei luni, ca urmare a unor anunțuri erotice apărute pe site-ul oficial al acestei școli, prof. Doinița Sârbu a fost găsită responsabilă și schimbată din funcție. Printr-o decizie de încetare a detașării în interesul învățământului, s-a întors la catedra de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", în locul ei fiind numit prof. de educație fizică Mihail Alexandru Moldoveanu, titular la Școala nr. 3 "Ciprian Porumbescu".

"Voi ataca în instanță decizia ISJ!"

Afirmația fostei directoare ni s-a părut destul de confuză, în condițiile în care decizia detașării în interesul învățământului este unilaterală și vine din partea inspectorului general, motiv pentru care am încercat să aflăm mai multe amănunte.

"Nu pot trece încă peste faptul că am fost învinuită pentru ceva care nu era în atribuțiunile mele. În condițiile în care, timp de doi ani, am încercat să administrez această unitate școlară foarte grea, unde învață și copii din centrele de plasament, nu mi se pare normal să aflu din presă că am fost destituită. Am înțeles că mi-a încetat detașarea în interesul învățământului, dar de ce nu s-a respectat decizia consiliului profesoral al școlii care s-a întrunit pe 11 mai, la propunerea inspectorului general și care m-a votat în continuare director? Pentru toate acestea, voi ataca în instanță decizia ISJ, care nu are nicio motivare, decât poate cele apărute în presă", a mai afirmat prof. Sârbu.

"Au forțat-o: «Nu e treaba mea ce numiri fac ei!»"

Cu aceste cuvinte ne-a rezumat primarul Cristian Cîrjaliu răspunsul ISJ Constanța la sesizarea instituției pe care o conduce.

"Au forțat-o rău de tot. Cum pot spune că nu e treaba mea ce numiri fac ei când Legea educației nr. 1 din 2011 prevede clar implicarea primarului și a consiliului local în administrarea unităților de învățământ. Că nu are nici azi norme de aplicare și că este interpretată la micul mișto asta nu e vina noastră. Repet, cei de la ISJ sunt într-o mare eroare și e normal ca doamna directoare să atace în instanță această decizie", a mai adăugat edilul localității Agigea.

Pe de altă parte, de pe site-ul titularizare.edu.ro am aflat că actualul director, prof. Mihail Moldoveanu, și-a luat definitivatul în învățământ în anul 2013, cu nota 8,25, an în care de altfel a devenit și titular, obținând nota 10 la inspecție și nota 8,50 la scris. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2014 secunde