Scandal la o şcoală din Ovidiu! Directoarea a repartizat elevii de la clasele pregătitoare după bunul plac

26338

Articole de la același autor

Nici bine nu a început şcoala că deja au apărut şi primele probleme. Aşa se face că este revoltă mare la o şcoală din oraşul Ovidiu, din judeţul Constanţa, din cauza faptului că directorul unităţii de învăţământ a mutat după bunul plac elevii din clasele pregătitoare, ignorând repartizările ce veniseră deja de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Aşa cum era de aşteptat, decizia este contestată de părinţi, care sunt de părere că repartizările de la Şcoala nr. 2 „Poet Ovidiu” din oraşul Ovidiu s-ar fi făcut în mod discriminatoriu şi fără să fie consultaţi înainte. Pentru rezolvarea situaţiei, părinţii au depus o plângere la IŞJ Constanţa, iar acum aşteaptă, cu nerăbdare, schimbarea deciziei. În documentul pe care mămicile şcolarilor l-au depus personal la sediul Inspectoratului Şcolar sunt semnalate o serie de nereguli apărute la clasele pregătitoare de la Şcoala nr. 2 „Poet Ovidiu”. Acestea spun că în data de 9 septembrie au aşteptat să se afişeze listele cu repartizarea elevilor, trimise de IŞJ, aşa cum s-a întâmplat la toate celelalte unităţi de învăţământ din judeţ.

Din păcate, acestea au întârziat să apară, iar părinţii nu ştiau de ce. La un moment dat, minunea s-a produs, dar listele lor s-au afişat abia în data de 10 septembrie, la ora 16.30, şi, culmea, întocmite în urma şedinţei Consiliului de Administraţie, convocat de către directorul Silvia Nicolae, care a considerat listele de la IŞJ ca fiind neconforme. Mai mult decât atât, ne-au declarat părinţii, listele nu sunt semnate de director, ele au doar număr de înregistrare şi ştampilă.

Această situaţie a generat un val de nemulţumiri în rândul părinţilor. „Consider că schimbarea listelor primite de la IŞJ încalcă art. 51 din Metodologia de înscriere a elevilor în învăţământul primar, fiind încălcate principiile de transparenţă şi echitate. Pe această cale, solicităm revenirea la situaţia iniţială şi înmatricularea elevilor în clasele unde au fost repartizaţi de IŞJ. În caz contrar, ne vom îndrepta cu sesizări către Ministerul Educaţiei”, ne-au declarat părinţii elevilor.

Referitor la ceea ce se întâmplă, la ora actuală, la Şcoala nr. 2 din Ovidiu, şeful IŞJ Constanţa, prof. Sorin Mihai a precizat că a cerut o notă de relaţie din partea directorului şi vrea să ştie care sunt criteriile care au stat la baza modificării listei pe care Inspectoratul Şcolar a transmis-o.

„Tot ce se întâmplă la această şcoală a intrat în atenţia noastră. Situaţia este în analiză. Între timp, am numit un nou director, întrucât prof. Silvia Nicolae şi-a dat demisia, la sfârşitul săptămânii trecute. Ea a făcut un CA şi după aceea nu a mai vrut să fie director. Oricum, vom rezolva problema, o vom regla. Spre exemplu, mai sunt unităţi de învăţământ care ne-au semnalat tot felul de situaţii pe care nu ni le comunicaseră anterior, cu gemeni, cu copii cu CES. Noi le-am cerut tuturor să ne spună dacă au astfel de situaţii, care ar fi modificările, dar asumat pe fiecare caz în parte şi asta aşteptăm din partea tuturor unităţilor de învăţământ. Oricum, listele finale privind repartizările pe clase tot de noi sunt aprobate. De mine vor fi semnate”, a declarat inspectorul, pentru „Cuget Liber”.

Cert este că părinţii vor ca elevii să îşi desfăşoare activitatea conform repartizărilor IŞJ, nu după cum vor cadrele didactice din respectiva unitate şcolară.

Contactată telefonic, Silvia Nicolae a spus că ea şi-a dat demisia din funcţia de director şi nu vrea să comenteze nimic legat de acest subiect.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4798 secunde