€ 4.7383
£ 5.3832
$ 4.2016

Auditul ISJ a concluzionat că prof. Camelia Marcu avea management defectuos

Scandal la Liceul "Virgil Madgearu". Profesorii au reușit demiterea directoarei care a câștigat concursul pe post

Ştire online publicată Joi, 26 Octombrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ va avea, începând de astăzi, un nou director. Prof. Camelia Marcu, care ocupa postul în urma câștigării concursului de toamna trecută, a fost demisă de inspectorul școlar general Petrică Miu, invocând managementul defectuos.


Procedurile pentru demiterea directoarei au fost demarate încă de la începutul anului școlar, când între cadrele didactice și directoarea Marcu au apărut tensiuni și acuze grave. Pe de o parte, Camelia Marcu i-a acuzat pe profesori că „sunt mediocri, că nu-și fac orele și-și ridică salariile nemeritate”. În cealaltă tabără, cadrele didactice spun că au fost nevoiți să ia atitudine la „abuzurile repetate” ale directoarei.


La sesizările repetate ale profesorilor, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a dispus efectuarea unui audit în cadrul unității de învățământ, iar, în urma controlului, Consiliul de Administrație al ISJ a hotărât eliberarea din funcție a Cameliei Marcu. 


„Echipa de audit a fost acolo timp de câteva zile și a verificat ceea ce au sesizat în scris profesorii, dar și argumentările lor. Este vorba despre management defectuos. Practic, neexistând Consiliu de Administrație, această școală nu poate funcționa. Hotărârile nu pot fi luate, indiferent ce note interne face doamna director. Ei nu aveau Consiliu de Administrație din diferite motive, ba nu aveau cvorum, ba nu se dăduse decizia, dar sunt situații care trebuie trimise la timp, sunt decizii ce trebuie luate, nu poți ține liceul pe loc invocând tot felul de motive. Când Consiliul de Administrație nu funcționează, orice alte decizii sunt nule, iar acele note interne date de doamna director nu au nicio greutate”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, inspectorul școlar general Petrică Miu.


„Nu a fost o decizie pripită!“


Potrivit acestuia, atât Consiliul Profesoral al Liceului „Madgearu”, cât și foarte mulți profesori separat au depus nenumărate plângeri, în ultima perioadă, la adresa directorului Camelia Marcu. 


„Nu a fost o decizie pripită și ne interesează, în primul rând, ca activitatea școlii să intre în normalitate. În procesul verbal au fost prinse absolut toate aspectele. Sunt sesizări foarte multe, sunt și plângeri penale. Păcat că s-a întâmplat așa ceva într-un liceu bun din Constanța, pentru că astfel de conflicte afectează și imaginea școlii. Doamna director putea să conducă perfect, dar trebuie să înțeleagă că, atunci când ești pe funcție, trebuie să respecți legea și pe cei de lângă tine. Sigur că nu este exclus ca să mai apară unele divergențe, dar de aici și până la a ajunge la un adevărat război în care aproape toți profesorii sunt împotriva ta și să nu mai funcționeze o școală întreagă este cale lungă”, a mai spus șeful ISJ Constanța.


Profesorii își propun noul director


În cursul zilei de astăzi, Consiliul de Administrație al ISJ va analiza propunerea Consiliului Profesoral pentru noul director și o va aproba sau o va respinge. 
„Puteam să mergem pe o propunere din afara liceului, dar am considerat că este mai bine să fie cineva de acolo din interiorul liceului. Nu știu pe cine îmi vor propune profesorii, dar vom cântări bine decizia”, a completat Petrică Miu.


„Este vorba despre sforării interne“


Prof. Camelia Marcu consideră că demiterea sa este un abuz și anunță că intenționează să-l dea în judecată pe inspectorul școlar general Petrică Miu. 


„Oamenii mici din sistemul educațional tind spre mediocritate, ba și mai mult, sunt capabili de ticăloșii și mai mari când sunt numeroși. Nu ne mai batem în idei și soluții pentru un învățământ de calitate, ne batem cu niște oameni anormali, cu un grup care folosește instituția în chestiuni de sforării interne. Invit oamenii curajoși intelectuali să-și aducă contribuția în calitatea educației și să se implice conform propriei conștiințe, să gândească, să facă propuneri și să voteze propriului sistem de evaluări. Este foarte grav că se acționează într-un mod ticălos, în haită, asupra persoanelor care încă mai au curajul să critice situațiile create de falșii intelectuali cocoțați în funcții fără promovarea vreunui concurs riguros”, ne-a transmis fostul director.


Prof. Marcu este de părere că toată situația îi afecteată și pe elevii liceului, dar și învățământul constănțean, în general. 
„În curând, vor fi scârbiți și elevii, și părinții, de aceste modele. Miu Petrică încearcă de mult timp să facă o șmecherie, să-și construiască și să-și extindă cu repeziciune și grabă bolnavă, asemeni cancerului, propriul ISJ. Oameni care îmi seamănă știu că nu se poate să fim iubiți de o anumită categorie de oameni care, prin minciună și fără muncă, reușesc să ocupe funcții nemeritate. Vor fi din ce în ce mai puțini oameni care își vor asuma responsabilități, punându-și în pericol sănătatea și liniștea personală. Educația românească a luat-o într-o direcție greșită promovând oameni asemeni d-lui Miu Petrică și cărora li se mai dă și putere de decizie pe mână. Este și nesănătos, dar și foarte periculos, când linia de demarcație este foarte fină, devenind confuză când încerci să te dumirești care sunt intelectualii imbecili și care sunt intelectualii autentici. Invit pe d-na Bucovală și pe cei șase inspectori numiți prin concurs, dar demiși de Miu Petrică, să mi se alăture pentru a face apel la justiție”, ne-a declarat prof. ec. Camelia - Isabela Marcu.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7935 secunde