Scandal la Liceul "Călinescu"

7399
41
Scandal la Liceul

Articole de la același autor

Atmosferă tensionată, ieri, în prima zi a anului școlar 2011-2012, în cancelaria Liceului Teoretic "George Călinescu". O situație nefirească pentru debutul școlii, din 12 septembrie.

Motivul îl constituie schimbarea din funcție a prof. Monica Niciporuc, directorul acestei instituții și profesor cu recunoaștere în învățământul constănțean. Monica Niciporuc a fost și inspector general, iar în mandatul Elenei Buhaiev, a deținut funcția de inspector școlar de specialitate limba engleză.

Înlocuirea profesoarei Niciporuc cu profesoara Ileana Meheleanu, de la catedra de limba franceză, a generat demisia directorului adjunct, prof. Alina Codreanu, anunțată oficial pe forumul site-ului ISJ Constanța: "Având în vedere «aprecierea ne-gativă» a activității echipei manageriale a Liceului Teoretic «George Călinescu» în anul școlar 2010-2011 făcută de ISJ Constanța, care s-a soldat cu gradație de merit, calificativ Foarte bine și apoi cu schimbarea din funcție a doamnei director Monica Niciporuc, îmi prezint DEMISIA DE ONOARE din funcția pe care o dețin, începând cu 1.09.2011".

Interesant este faptul că prof. Meheleanu va ieși la pensie anul viitor, pe 1 martie, eveniment nu tocmai constructiv în opinia cadrelor didactice de la "Călinescu" pentru bunul mers al anului școlar.

"Nu e genul meu să plătesc polițe!"

Au mai fost schimbați din funcție, printre alții, și prof. Monica Astăluși, director la Școala nr. 28 "Dan Barbilian", prof. Nicoleta Heroiu, director Colegiul Național de Artă "Regina Maria", prof. Ana Costencu, director Colegiul Tehnic "Tomis". De asemenea, a demisionat din funcția de director și prof. Daniela Boskoff, de la Liceul Teoretic "Traian". La această din urmă instituție, surse din cadrul ISJ Constanța afirmă că potențiale candidate ar putea fi prof. Gabriela Costea, actual inspector de imagine și de limba română, și prof. Maria Sorescu.

Întrebată în legătură cu eventualele "polițe care se plătesc", prof. dr. Aliss Andreescu, inspector general, a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu este genul de om care să facă așa ceva, ci "mai repede întind o mână și îmi doresc să trec peste eveniment". Cât despre schimbările petrecute în conducerile a șapte sau opt unități de învățământ constănțene, inspectorul general a afirmat: "Așa cum dvs. vă reclamă cadrele didactice, și noi primim reclamații numeroase din partea părinților și elevilor nemulțumiți. De aceea, consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a considerat că acolo unde au fost înregistrate nemulțumiri ar fi bine să încercăm o rotație a managerilor. Dacă, după o perioadă scurtă de timp, constatăm că neregulile continuă, îi vom schimba și pe actualii directori proaspăt numiți. La «Călinescu», am avut numeroase reclamații, fosta conducere nereprezentând interesele copilului, iar prof. Ileana Meheleanu considerăm că este un om respectat, cu performanțe, un diplomat care sperăm să managerieze mai bine situația".

v v v

Cât privește menținerea în funcție a prof. Victor Rădulescu, director adjunct al Colegiului de Artă "Regina Maria", cu toate că pe 20 septembrie va ieși la pensie, prof. dr. Aliss Andreescu ne-a declarat: "Pentru că, în urma inspecției RODIS efectuate la această instituție, au fost constatate nereguli, am schimbat din funcție directorul (n.r. - prof. Nicoleta Heroiu), dar am lăsat adjunctul pentru a se putea acomoda noul manager, prof. Adrian Doxan, cu noile atribuții. Prof. Rădulescu își dorește să aniverseze într-un cadru festiv retragerea, care coincide cu o frumoasă sărbătoare a Colegiului de Artă". 

Comentează știrea

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
calinescian
2 septembrie 2011
degradarea invatamantului

Numai tampenii debiteaza aceasta individa. Nimic din ceea ce spune nu e adevarat. Ce i-au dictat Purcarea, Zait si Constantin. Sunt scoli cu muuuulte reclamatii, dar acolo nu a schimbat nimic. A postat pe forum adresa de la minister cu incetarea numirii in functie la implinirea varstei de pensionare, dar nu o aplica.Oare cei de la minister stiu? Daca nu vor afla.

Mircea
2 septembrie 2011
Aliss in tara minciunilor

Esti o mare mincinoasa, Aliss. Te ascunzi dupa deciziile Consiliului de administratie. De fapt, tu cu Purcarea si Zait ati venit cu listele de directori care sa fie inlocuiti.La cat de lasa esti, este firesc sa nu-ti asumi nimic. Pe de alta parte, daca o luam logic, fiindca esti profesoara de logica si doctor, daca nu ma insel, la cate reclamatii ai tu, ar fi trebuit sa fii inllocuita dupa prima luna de inspector. Da, esti o foarte mare razbunatoare. Nu vorbele, ci faptele tale vorbesc. Din pacate, ai inlcouit pe cineva foarte valoros pentru invatamant, o DOAMNA, care prin munca si inteligenta s-a ridicat. Noi, colegii ii suntem alaturi.

Profu' de serviciu!
2 septembrie 2011
...scoala, o bucatarie a Puterii!

...de ceva vreme scoala a devenit un fel de bucatarie a celor care conduc! In anul scolar viitor, an electoral, se vor inmulti sedintele cu parintii unde, printre randuri, li se vor aminti participantilor ca ,,bunul mers,, si soarta copiilor va depinde de ,,continuitate,, adica, de cum vor vota. Vor vota pedele, va fi bine! Vor merge spre usele, va fi greu ca vor veni alte schimbari, ca astia vor distruge scoala, vor fi schimbati iar inspectorii, directorii, profesorii si soarta micutilor va fi pecetluita...In consecinta, parintii care vor stabilitate si sa le fie copliilor bine, vor vota asa cum trebuie...In plus, aici intervin si aspectele particulare. Adica simpatia si antipatie pentru unul sau altul. Sa nu imi spuna mie Doamna General ca cei schimbati ii erau la fuflet, iar pe cei noi numiti nu ii poate suferi, dar fiind buni, ii accepta....In definitiv, oamenii scolii sunt toti la fel...oricine poate indeplini o munca de executie...Asta este ratiunea schimbarilor de directori.... si vor urma cele din judet...scapa doar cine are culoarea potrivita.....

profesor
2 septembrie 2011
BATAIE DE JOC!!!

RUSINEEE!!! Aceasta "doamna" a invatamantului constantean, numita ALISS, este ea insasi o rusine careia i s-a urcat functia la cap si traieste pe luna. Pentru ea, directorii de scoli sunt doar nume insirate pe hartie. Sa indrazneasca vreunul sa fie performant, ca scapa rapid de el! Asa s-a intamplat si cu DOAMNA Niciporuc. Mai conteaza cumva ca dumneaei este un profesor si un director foarte valoros pentru invatamantul constantean? Conteaza ca meritele sale au fost recunoscute, ani in sir, prin distinctii ministeriale si chiar prezidentiale? Conteaza ca insisi cei din ISJ se contrazic? Poate ne raspunde dna inspector general... Bravooo DOAMNEI Alina Codreanu!!! Un gest de moralitate impecabila si de mare onoare! Intelegem de aici ca cel mai mult conteaza sa fii OM! ISJ, aveti de invatat de la directorii pe care ii "patronati"!

profu de serviciu
2 septembrie 2011
demisia!

cea care tb sa plece e madam AA, de la inspectorat. de acpolo pleaca tot raul, ea e dictator cine nu ii asculta ordinele e demis, nu mai conteaza valoarea profesorului, astia fac ce vor, sunt mai rai decit comunistii.

Ssila
2 septembrie 2011
jale

Culoarea preferata a acestei creaturi, ca nu o pot numi inspector general este rosie. Ca si cei numiti de ea. Daca criteriul reclamatiilor ar fi contat ea ar fi fost la egalitate cu Radulescu pensionarul. Sa ii gasim in liceu un loc sa stea si dupa ce va binevoi sa iasa la pensie. Poate Andreescu mai citeste corespondenta si vede ultima reclamatie impotriva lui Radulescu si merge si la politie, ca si acolo este una.

justice
2 septembrie 2011
profesorii de ieri

Nu stiam ca v-ati nascut toti directori.Daca schimbi 10 din o mie e jale.Cand schimba Buhaiev cate 150 pe sezon era bine? Va ganditi numai la voi nu si la elevi.Oare pe ei ii intreaba cineva?

unii
2 septembrie 2011
Rusine!

Minciuni sfruntate ! Acesti directori au fost inlocuiti pe criterii politice si nu din cauza reclamatiilor! La Gr. Sc Carmen Sylva Eforie Sud curg reclamatiile impotriva directorului; cum a reactionat inspectoratul? Au convocat consiliul profesoral si au amenintat profesorii! Ceva de genul"sa mai indrazniti sa reclamati!". La adresa directorului, doar laude! Ca doar este sustinut de Chiru!

scarbitii
2 septembrie 2011
Abuz

Cum sa functioneze mai bine o institutie??? Demiti un om caruia tot tu i-ai dat si gradatie de merit si calificativ foarte bine si care a primit si din partea colectivului de profesori acelasi calificativ!!1 Pentru un bun mers al institutiei, firesc, pui insa in fuctie un om care mai are mai are 6 luni pana la pensie si care anunta ca nu vrea sa schimbe nimic, ca totul va fi ca inainte!!!!!! Uimitoare atata viziune manageriala!!!!!

parere
2 septembrie 2011
parere

Stiti ca incompetenta de Aliss mai are putin si iese la pensie?vrem sa strangem semnaturi sa iasa mai repede

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Cetățenești : "Bârfa mă face fericită!"
Pagina a fost generata in 0.3562 secunde