Scandal la Liceul "Călinescu"

Joi, 01 Septembrie 2011
6846

Articole de la acelaşi autor

Atmosferă tensionată, ieri, în prima zi a anului școlar 2011-2012, în cancelaria Liceului Teoretic "George Călinescu". O situație nefirească pentru debutul școlii, din 12 septembrie.

Motivul îl constituie schimbarea din funcție a prof. Monica Niciporuc, directorul acestei instituții și profesor cu recunoaștere în învățământul constănțean. Monica Niciporuc a fost și inspector general, iar în mandatul Elenei Buhaiev, a deținut funcția de inspector școlar de specialitate limba engleză.

Înlocuirea profesoarei Niciporuc cu profesoara Ileana Meheleanu, de la catedra de limba franceză, a generat demisia directorului adjunct, prof. Alina Codreanu, anunțată oficial pe forumul site-ului ISJ Constanța: "Având în vedere «aprecierea ne-gativă» a activității echipei manageriale a Liceului Teoretic «George Călinescu» în anul școlar 2010-2011 făcută de ISJ Constanța, care s-a soldat cu gradație de merit, calificativ Foarte bine și apoi cu schimbarea din funcție a doamnei director Monica Niciporuc, îmi prezint DEMISIA DE ONOARE din funcția pe care o dețin, începând cu 1.09.2011".

Interesant este faptul că prof. Meheleanu va ieși la pensie anul viitor, pe 1 martie, eveniment nu tocmai constructiv în opinia cadrelor didactice de la "Călinescu" pentru bunul mers al anului școlar.

"Nu e genul meu să plătesc polițe!"

Au mai fost schimbați din funcție, printre alții, și prof. Monica Astăluși, director la Școala nr. 28 "Dan Barbilian", prof. Nicoleta Heroiu, director Colegiul Național de Artă "Regina Maria", prof. Ana Costencu, director Colegiul Tehnic "Tomis". De asemenea, a demisionat din funcția de director și prof. Daniela Boskoff, de la Liceul Teoretic "Traian". La această din urmă instituție, surse din cadrul ISJ Constanța afirmă că potențiale candidate ar putea fi prof. Gabriela Costea, actual inspector de imagine și de limba română, și prof. Maria Sorescu.

Întrebată în legătură cu eventualele "polițe care se plătesc", prof. dr. Aliss Andreescu, inspector general, a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu este genul de om care să facă așa ceva, ci "mai repede întind o mână și îmi doresc să trec peste eveniment". Cât despre schimbările petrecute în conducerile a șapte sau opt unități de învățământ constănțene, inspectorul general a afirmat: "Așa cum dvs. vă reclamă cadrele didactice, și noi primim reclamații numeroase din partea părinților și elevilor nemulțumiți. De aceea, consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a considerat că acolo unde au fost înregistrate nemulțumiri ar fi bine să încercăm o rotație a managerilor. Dacă, după o perioadă scurtă de timp, constatăm că neregulile continuă, îi vom schimba și pe actualii directori proaspăt numiți. La «Călinescu», am avut numeroase reclamații, fosta conducere nereprezentând interesele copilului, iar prof. Ileana Meheleanu considerăm că este un om respectat, cu performanțe, un diplomat care sperăm să managerieze mai bine situația".

v v v

Cât privește menținerea în funcție a prof. Victor Rădulescu, director adjunct al Colegiului de Artă "Regina Maria", cu toate că pe 20 septembrie va ieși la pensie, prof. dr. Aliss Andreescu ne-a declarat: "Pentru că, în urma inspecției RODIS efectuate la această instituție, au fost constatate nereguli, am schimbat din funcție directorul (n.r. - prof. Nicoleta Heroiu), dar am lăsat adjunctul pentru a se putea acomoda noul manager, prof. Adrian Doxan, cu noile atribuții. Prof. Rădulescu își dorește să aniverseze într-un cadru festiv retragerea, care coincide cu o frumoasă sărbătoare a Colegiului de Artă". 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3411 secunde