SCANDAL în învățământ! FRAUDĂ la admiterea în licee

853
7
SCANDAL în învățământ! FRAUDĂ la admiterea în licee - scandalininvatamant-1439734718.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, Corpul de Control al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, verifică situația transferurilor elevilor care acum intră în clasa a IX-a, dintr-un liceu în altul și de la un profil la altul, în județele Prahova, Bihor și Brăila. 


Vasile Șalaru, secretarul de stat pe învățământ preuniversitar în Ministerul Educației, a declarat că "situații în care noi avem dubii mari vizavi de legalitatea în care s-au realizat transferurile sunt, în principal, în Prahova - din 264 de cereri de transfer înregistrate, 252 au fost soluționate pozitiv. Noi avem suspiciuni în 202 cazuri. De asemenea, în Bihor - din 236 de cereri înregistrate, 191 au fost soluționate pozitiv. Noi credem că 128 sunt în afara metodologiei. Și mai este Brăila - din 70 de cereri de transfer înregistrate, 69 au fost soluționate pozitiv și avem dubii cu privire la 43 de cazuri". 


Concret, după repartizarea computerizată a elevilor la liceu, mulți părinți au depus în aceste județe cereri ca elevii să fie mutați de la liceul la care fuseseră admiși la licee unde aceștia nu au putut intra, având media prea mică. 


Este prima oară când Ministerul Educației verifică situația transferurilor elevilor, imediat după admiterea la liceu, a afirmat secretarul de stat. Acesta a precizat că sunt și "multe județe unde putem da exemple de bună-practică, cum ar fi Alba, Arad, Iași, Bacău, Timiș, unde toate transferurile au fost realizate corect". 


Credem că a mai uitat unul, și anume Constanța, unde, din 297 de cereri de transfer, au fost rezolvate doar 58.


Comentează știrea

dana
16 august 2015
sa cercetati

sunt cereri de transfer aprobate cu note mici. Popescu si cu directorii lui au aprobat in functie de interesele personale. se aproba daca participi la fondul scolii cu 300-400 de lei si la gradinite la fel. verificati

DIRECTOR
16 august 2015
de 3 ani aproba POPESCU

Am insris elevi prin transfer la liceul pe care-l conduc fara sa mai pot comenta pentru ca aveau aprobare de la inspectorat. Asa a fost mereu, nu este o noutate si in Constanta. Doar ca abia acum a vrut cineva sa recunoasca la fel cum cineva a avut interesul sa divulge fraudarea examenelor de bacalaureat pe vremea lui Funeriu. S-a luat tot timpul spaga grea pentru ca elevii sa treaca examenul prin "lejeritate".

Gogu
17 august 2015
Mana cereasca

Sa vedem si la Constanta daca toate cele 58 cate se zice ca au fost aprobate d ePopescu sunt corecte.Si ,sa nu uite DNA-ul,DIICOT-ul sa le verifice si pe cele din anii trecuti, ca altfel cum se expica cei 40 si ceva de elevi in clasa a IX-a la liceele de faima din oras.Rezultatele for fi spectaculoase si Raducu va avea mari dureri de cap la racoare.

fost inspector
17 august 2015
transferuri ilegal aprobate

Verificati cu cel putin 3-5 ani in urma sa aflati cati elevi slabi au furat locurile elevilor care repartizati de computer, docili s-au dus, iar nesimtitii invatati si "ajutati" de C.A. si ISJ, au acum parte de atmosfera nemeritata. asa a fost in C-ta din cauza actualilor inspectori. D.N.A.-ul SA SE AUTOSESIZEZE. PRESA sa insiste sa se faca verificarile. sa cada capetele care ne-au sacrificat copiii. Facem apel la presa sa ceara verificari si pentru examenle de bacalaureat cu cel putin 5-8 ani in urma.

Răspuns la: Mana cereasca
Adăugat de : Gogu, 17 august 2015
Sa vedem si la Constanta daca toate cele 58 cate se zice ca au fost aprobate d ePopescu sunt corecte.Si ,sa nu uite DNA-ul,DIICOT-ul sa le verifice...
parinte indignat
17 august 2015
solicitati verificarea din 2014

Colegi cu fiica mea au obtinut ulterior aprobari de transfer pentru ca parintii lor erau profesori. Anulati transferurile. Este revoltator sa ne educam copiii sa invete ca e asa corect, cand voi veniti si fraudati. Verificati transferurile si din 2014, doamna.

Ana
17 august 2015
examenul de evaluare nationala

Multi se fac ca nu vad fraudele. De ce credeti oare ca la supraveghere sunt chemate doar anumite cadre din scoala? Unii si-au anulat plecarile in tabara deoarece " doamna director avea mare nevoie DE MINE la examenul de evaluare". Oare alte cadre nu mai existau in scoala care sa poata supraveghea? Sau anumite lucrari trebuiau " preparate ca loazele sa ia note mari? Ce sa mai creada acei elevi care merita cu adevarat note mari? Bineinteles ca se vad nedretatiti si abia asteapta sa poata pleca din tara, ca e f. greu sa lupti cu MAFIA!

Miu
17 august 2015
listele

Alo DNA,anul trecut au fost 400 de cereri semnate de Raducu.Poate se uita cineva pe ele.Si un procuror stagiar i-ar cere minim 5 ani pentru nemerniciile pe care le-a facut lasand copii meritosi pe bara si parinti mahniti de ticalosiile lui Raducu ce pozeaza in mare General in retragere.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.746 secunde