€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Scandal fără precedent la Ministerul Educației

Ştire online publicată Luni, 15 Ianuarie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Ministrul Educației, Liviu Pop, le-a dat lovitură după lovitură editorilor de manuale și auxiliare didactice. Mai întâi le-a refuzat manualele, apoi a interzis auxiliarele, iar în curând vrea să introducă manualul unic, făcut de editura statului. În aceste condiții, Uniunea Editorilor din România a pornit un adevărat război cu Ministerul Educației.


„În domeniul editării de manuale școlare, auspiciile sunt, în continuare, nefavorabile: ministrul agramat al educației își continuă planul sistematic de distrugere a învățământului românesc. Începând cu aberantul OMEN 4576 din august 2017 și terminând cu simulacrul de Proiect de Lege a manualului școlar, care este deja în Parlament, toate propunerile legislative și acte administrative ale ministrului Pop au un singur scop: confiscarea pieței de editare a manualelor școlare și direcționarea către editura unică (Editura Didactică și Pedagodică). UER a depus eforturi consistente în toată această perioadă, derulând cea mai mare acțiune juridică din istoria sa: TOATE actele normative și propunerile legislative ale MEN sunt contestate în instanță”, a anunțat Polixeniu Anghel, directorul executiv al Uniunii Editorilor din România.


Așadar, este posibil ca în perioada următoare, toate aceste proiecte să fie blocate, făcând obiectul unei acțiuni juridice.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8761 secunde